YKS sorularını hazırlayan uzmanlar 40 günlük "dış dünyadan izole" sürecinde

İHA
ÖSYM Gündem haberleri

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan 8-9 Haziran'daki Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) soru kitapçıklarının basımı, paketlenmesi, kontrolü ve sevkiyatında görev alan çalışanlar, yaklaşık 40 gün boyunca dış dünyadan izole olacaklar.

Bu yıl 3 milyonun üzerinde adayın başvurduğu YKS soru kitapçıklarının basımı, paketlenmesi, kontrolü ve sevki için matbaa işçileri, yemek servisi verenler, uzmanlar ve öğretim üyelerinden oluşan ÖSYM personeli, 40 günlük dış dünyadan izole bir yaşam sürecine girdi. Personel, YKS sonuna kadar aileleri dahil hiçbir şekilde dış dünya ile iletişim kuramayacak. 40 gün boyunca personelin tüm temel ihtiyaçları merkezde karşılanacak.

ÜST DÜZEY GÜVENLİK ÖNLEMİ

Soru kitapçıklarının basımı, paketlenmesi, kontrolü ve sevki için Faraday kafesiyle kaplanmış ve sinyal karıştırıcı jammer sistemleriyle korunan 20 bin metrekarelik merkezde günlük 200 bin soru kitapçığı basılacak. Güvenlik, özel sistemlerin yanı sıra 7/24 emniyet güçlerinin nöbetiyle sağlanacak. Merkeze cep telefonu dahil hiçbir elektronik cihazla girilemeyecek. Görevliler, X-ray cihazları ve el dedektörleriyle arandıktan sonra parmak izi okuma sistemlerinden geçirilerek merkeze alınacak.