YKS sonuçları açıklandı mı? Son dakika haberi: YKS sonuçları açıklandı

HABER MERKEZİ
YKS ÖSYM
YKS sonuçları açıklandı mı? Son dakika haberi: YKS sonuçları açıklandı

ÖSYM Başkanı Ersoy, 2024-YKS sonuçlarının ÖSYM'nin internet adresinden açıklandığını bildirdi. YKS sınav sonuçları ekranında adayların katıldıkları oturumlardan elde ettikleri puanlar, başarı sıralamaları ve sınavdaki doğru - yanlış cevap sayıları yer alacak.

Üniversite sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş maratonu sona erdi. Hayalindeki üniversite ve bölümlerde eğitim almak isteyen binlerce lise mezunu aday 8-9 Haziran'da gerçekleştirilen sınavlarda ter döktü. Düzenlenen sınavların tamamlanmasının ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın sonuçları açıklandı.

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

YKS sınav sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden paylaşıldı. ÖSYM tarafından yapılan sonuç açıklama duyurusu sonrasında adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle beraber sınav sonuçlarına erişim sağlayabilecekler. YKS sonuçları açıklandıktan sonra adaylar için tercih maratonu başlayacak. Sınav sonuçlarınızı öğrenmek için https://ais.osym.gov.tr linkine tıklayabilirsiniz...

YKS 2024 SONUÇ SORGULAMA EKRANI

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM'nin tercih takvimi ise henüz belli olmadı. Geçen sınav sonuçlarının 20 Temmuz'da duyurulduğu ve tercih işlemlerinin 27 Temmuz'da başladığı göz önünde bulundurulduğunda, bu yıl da benzer bir sürecin izlenmesi öngörülüyor.