Yıllık 3.500 TL'ye kadar doğalgaz yardımı

Doğal gaz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gündem haberleri

İhtiyaç sahiplerine yapılacak doğalgaz yardımı aylık 438 liraya, yıllık 3 bin 500 liraya yükseldi. Peki kimler bu yardımdan, nasıl faydalanabiliyor? İşte detaylar...

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan doğalgaz desteğinde rakamlar güncellendi.

Aylık en düşük yardım miktarı 112 liradan 188 liraya,, en yüksek de 312 liradan, 438 liraya çıkarıldı. 8 ay üzerinden yapılan doğalgaz yardımı böylece yıllık 1500 ila 3500 liraya yükselmiş oldu.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Doğalgaz desteği başvuru işlemleri e-devlet üzerinden alınarak, TC kimlik şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı “Sosyal yardım başvuru hizmeti” sayfasına giriş yapan adaylar kimliklerini doğrulayarak başvurularını iletebiliyor.

Doğalgaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılıyor. Yardıma hak kazanan vatandaşlar, PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabiliyor. Yardımın miktarı başvuru sonrası belirleniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Doğalgaz tüketim desteğinden faydalanabilmek için, başvuru sahibinin Türk vatandaşı olması E-devlet üzerinden destek programına başvurması, doğalgaz aboneliğinin bulunması en önemlisi de hakkında ilgili sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca hak sahipliği kararı verilmesi gerekiyor.

Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara da doğalgazda ek ödeme yapılıyor. Bunun için vatandaşların başvuru sırasında, beyan ettiği hastalığına dair rapor bilgilerini ibraz etmesi isteniyor. Hastaların yaşadığı hanelere, yüzde 5 daha fazla doğalgaz yardımı ödemesi yapılıyor.