Yeşim Meltem Şişli'nin istifasını Kemal Kılıçdaroğlu mu istedi?

Yeşim Meltem Şişli'nin istifasını Kemal Kılıçdaroğlu mu istedi?

Dün İBB'deki görevinden istifa eden ve istifası İmamoğlu tarafından kabul edilen Yeşim meltem Şişli ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Abdülkadir Selvi, istifanın arka planında Kılıçdaroğlu'nun talimatının olduğunu öne sürdü

Bazı İSMEK çalışanlarına hakaret ettiği iddia edilen, daha sonra bu iddialara karşı kendi kendini ihbar ederek soruşturma başlatılmasını sağlayan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli dün istifa etmişti. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Şişli'nin istifasının Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla gerçekleştiğini öne sürdü.

Selvi, "Yeşim Meltem Şişli istifa yanlısı değildi. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun açıklamalarında da 'Derhal istifa etsin' şeklinde bir hava hissetmemiştim. Hatta tam tersine, bir koruma havası vardı. Benim için önemli olan Şişli'nin akıbetinden ziyade Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun başörtülülere hakaret konusundaki duruşuydu." şeklinde yazdı.

Selvi, "Şişli olayı gündeme geldiğinde, Kılıçdaroğlu rahatsızlık duyduğunu ifade etmiş. Yakın çevresine, 'Bu ne, nedir bu böyle?' diye tepki göstermiş. Ekrem İmamoğlu ile görüşmesi sırasında da olaydan duyduğu memnuniyetsizliği ifade etmiş. Hafta sonu da 'Bu işi uzatmayın' demiş. Ekrem İmamoğlu da sürecin kendisine zarar verdiğini görüp Şişli'nin istifasının daha doğru olacağı sonucuna ulaşmış. Yeşim Meltem Şişli'ye mesaj bu sabah (dün) iletilmiş. Geriye istifasından başka bir seçenek kalmamış." ifadesini kullandı. 

Genel Sekreter Yardımcısı Şişli hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSMEK'in çalışanlarına aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

İSMEK eski bölge sorumlusu 19 kadın, kendilerine hakaret ettikleri gerekçesiyle İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli ve eski Hayat Boyu Öğrenme (HBÖ) Müdürü Erkan Duyar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

Yeşim Meltem Şişli'nin istifasını Kemal Kılıçdaroğlu mu istedi? - Resim : 1

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Şişli hakkında, "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan soruşturma başlattığı öğrenilmişti. Erkan Duyar hakkında ise "Görevi kötüye kullanma" suçu yönünden soruşturma yürütüldüğü kaydedilmişti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da iddiaların ardından, Yeşim Meltem Şişli'nin ifadesinin alınması için 5 müfettiş görevlendirmişti.