Yer Batman: Bu sefer sürü halde kayıt altına alındılar!

Domuz Viral videolar Batman

Batman’ın Sason'da sürü halinde kayıt altına alınan domuzlar kameraya yansıdı.

Batman’ın Sason ilçesinde domuz sürüsü cep telefonu kamerasına yansıdı.

Alınan bilgilere göre, Acar köyünde kırsalda sürü halinde gezen domuzlar, otlanan hayvanların önünden kaçarak uzaklaştı. O anlarsa bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

DOMUZLAR HAKKINDA BİLGİLER

Fiziksel Özellikler: Domuzlar, genellikle kısa bacaklara, büyük başlara, uzun burunlara ve belirgin kulaklara sahiptir. Postları farklı renklerde olabilir, genellikle kahverengi veya siyah, ancak bazı türlerde beyaz veya lekeli postlara da rastlanır.

Beslenme: Domuzlar, otçul ve leşçil olarak kabul edilirler. Genel olarak bitkilerle beslenirler, özellikle kök sebzeler, meyveler, otlar ve tahıllar gibi bitkileri yerler. Aynı zamanda böcekler, kurtçuklar ve küçük omurgasızlar gibi küçük hayvanları da yerler.

Davranış: Domuzlar sosyal hayvanlardır ve sürü halinde yaşarlar. Genellikle aile grupları oluştururlar ve sürünün lideri bir dişi domuz olabilir. Domuzlar oldukça zekidirler ve çevrelerini keşfetmek için burunlarını kullanırlar.

Çoğalma: Domuzlar, türlerine göre farklılık göstermekle birlikte, yılda birkaç kez doğurabilirler. Yavrular, genellikle bir veya daha fazla yavru doğurur ve yavruları anne tarafından korunur.

Yaban Domuzu ve Evcil Domuz: Yaban domuzları, ormanlık ve vahşi bölgelerde yaşayan vahşi domuz türleridir. Evcil domuzlar, insanlar tarafından yetiştirilen ve et, süt ve diğer ürünler için bazı kesimlerde evcil hayvan olarak beslenen türlerdir.

Domuzlar, dünya genelinde farklı türlerde ve alt türlerde bulunurlar ve bu nedenle davranışları, fiziksel özellikleri ve yaşadıkları bölgelere göre değişiklik gösterebilir.

DİNLERDE DOMUZ

İslam dininin kutsal kitabı Kur'an'da Müslümanlara domuz eti tüketmemeleri emredilmiştir.

Kaşrut yasaları gereğince inançlı Yahudiler domuz eti tüketmezler.

 

Kaynak: Haber Global TV