Yeniden Refah'ta 'enişte' çatlağı: Erbakan 'çekilelim' diyor, Altınöz direniyor

Yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan CHP
Yeniden Refah'ta 'enişte' çatlağı: Erbakan 'çekilelim' diyor, Altınöz direniyor

İstanbul'da Cumhur İttifakı adayına “kaybettirme” politikası izlemekle suçlanan Yeniden Refah Partisi'nde, Genel Başkan Fatih Erbakan ile eniştesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Altınöz arasında 'adaylıktan çekilme krizi' yaşandığı iddiası gündeme geldi.

Yeniden Refah Partisi, AK Parti'den, bir büyükşehirde ve İstanbul'un iki ilçesinde YRP adayıyla seçime girilmesini talep etmiş ancak bu talebi olumsuz karşılanınca Cumhur İttifakı'ndan ayrılmıştı. Bu karar, parti içinde tepkiyle karşılandı. Seçim yaklaştıkça bu tepki büyüyerek istifa dalgasına dönüştü.

YRP'DEN İSTİFA EDİP AK PARTİ'YE KATILDILAR

İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu'nun YRP'den istifa edip AK Parti'ye katılmasıyla başlayan süreçte, Yeniden Refah Partisi Yunusemre Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Avcul ve İzmir’in Bergama İlçesi Belediye Başkan Adayı Mutlu Metin Ak Parti lehine seçimden çekildiğini duyurdu. Ankara'da aralarında il başkanı ve yardımcılarının da bulunduğu 23 kişi YRP'den istifa ederek AK Parti'ye katıldı. Şanlıurfa'da, aralarında il başkan yardımcılarının bulunduğu 37 Yeniden Refah Partisi üyesi, partilerinden istifa ederek AK Parti'ye geçti.

'PARTİ AFİŞLERİNİ CHP YAPTIRDI'

Merhum Erbakan'ın yakın çalışma arkadaşlarından biri olan Yeniden Refah Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz de parti yönetimine sert tepki gösterdi, Murat Kurum'u destekleyeceğini duyurdu. Bu sözleri nedeniyle partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edildi. Yeniden Refah Partisi'nin kurucularından Mahmud Altunsoy da YRP'nin rotasını şaşırdığını ifade ederek partisinin büyükşehirlerde aday göstermesinin çok yanlış bir karar olduğunu söyledi. Hatta, Yeniden Refah Partisi'nin reklam kampanyasını, bayrakları ve afişlerini CHP teşkilatının yaptırdığını savundu.

MİLLİ GÖRÜŞÜN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN TEPKİ

Refah Partisi'nin 12 yıl MKYK Üyeliği ve Tanıtma Başkanlığını yürüten eski Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan da YRP'nin 'kaybettirme stratejisini' eleştiren isimlerden biri oldu. Ceylan, "Milli Görüşün’ temsilcisi Recep Tayyip Erdoğan’dır" diyerek Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Murat Kurum’a destek verilmesi çağrısı yaptı. Milli Görüş’ün önemli isimlerinin yer aldığı Akıncılar Konya Platformu da seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceğini duyurdu. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın danışmanı Yücel Mollaismailoğlu ise, YRP'nin Cumhur İttifakı çatısı altında olması gerektiğine vurgu yaptı. "Vakit bütünüyle bitmeden bu yanlıştan vazgeçilmeli." çağrısında bulundu.

“FATİH ERBAKAN AİLE BASKISI ALTINDA”


Milli Görüş'e yakın isimlerden Fehmi Çalmuk da Haber Global'de katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalara imza attı. “Milli Görüş kimsenin lejyoneri değil” diyen Çalmuk, Fatih Erbakan'ın Cumhur İttifakı içerisinde kalmayı istediğini ancak parti içerisindeki 'aile yapısı' nedeniyle buna gelen itiraz yüzünden böyle davrandığını düşündüğünü ifade etti. Fatih Erbakan'ın üzerinde büyük bir baskı olduğunu söyledi.

“FATİH ERBAKAN 'ÇEKİL' DEDİ” İDDİASI

Parti kulislerinden de Çalmuk'un açıklamalarını destekleyen iddialar yükseldi. Yaşanan istifalar ve parti tabanından gelen tepkilere kayıtsız kalamayan Fatih Erbakan, İBB adayı Mehmet Altınöz'e çekilmesi yönünde teklifte bulundu. Partinin zarar gördüğünü ve tabanın öfkesine kulak verilmesi gerektiğini söyleyen Erbakan'a Altınöz'den olumsuz yanıt geldi. Necmettin Erbakan'ın kızı Elif Erbakan ile evli olan Mehmet Altınöz, çekilmek istemediğini söyledi. Erbakan Ailesinin bazı fertleri de Altınöz'den yana tavır aldı.