Yeni Türkiye Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz'dan "asgari ücret" açıklaması

Gündem haberleri Ekonomi haberleri Asgari ücret
Yeni Türkiye Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz'dan "asgari ücret" açıklaması

Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, yeni belirlenecek asgari ücretin, enflasyon oranının altında kalmaması gerektiğini söyledi.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri başlarken, Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz'dan asgari ücrete yönelik açıklama geldi. Yılmaz, "Türkiye'de önemli seviyede fiyat artışı olduğu açıktır. Vatandaşların alım gücü enflasyonun çok gerisinde kaldığı bir durum söz konusudur. Şartlar uygun olsa da devlet çeşitli kalemlerden tasarrufa giderek çalışana daha fazla bir ücreti verse çok daha iyi olacaktır. En düşük emekli maaşı asgari ücrete yakın bir hale getirilmelidir. Türkiye’de özel yatırım sahipleri yaptıkları yatırımı kira geliri ile geri almak zorundadır. Bu insanların bir çoğu da kira geliri ile geçinmektedir. Ülkede her insan gibi ev sahipleri de gelirleri ile markete gidiyor. Ya da diğer ihtiyaçlarını gideriyor. Çarşı pazarda ev sahiplerine zamsız ürün satılmıyor. Kira artış oranı üzerinde yaşanan enflasyon farkları kira desteği olarak ev sahiplerine ödenmelidir" dedi.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU İLK TOPLANTIYI YAPTI

Yaklaşık 7 milyondan fazla insanı ve dolaylı olarak tüm çalışma hayatını etkileyen 2024 asgari ücretini belirlemek üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof.Dr. Vedat Işıkhan Başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.  Yaklaşık 1 saat süren toplantıda ikinci toplantının tarihi ve yol haritası belirlendi. İkinci toplantı ise 18 Aralık'ta saat 13.30'da gerçekleştirilecek.

Kaynak: İHA