Yeni tip denizaltıların gurur günü: Piri Reis envantere giriyor

Haber Merkezi
Gündem haberleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

TCG Piri Reis denizaltısının envantere giriş tarihi belli oldu. Sınıfının en gelişmiş denizaltısı olan Piri Reis, yarın Muğla Aksaz’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle hizmete alınacak.

Türk donanması yeni tip denizaltılarla güçleniyor. Piri Reis denizaltısı deniz kuvvetleri envanterine giriyor. Türkiye'nin yeni tip denizaltısının ilki olan Piri Reis'in ilk kaynak işlemi 2015 yılında yapılmıştı. 2019’da havuza 3 yıl önceyse denize indirilmişti.

Deniz kuvvetlerinin yeni gözdesi Piri Reis için sona gelindi. denizaltı Muğla Aksaz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle deniz kuvvetlerine teslim edilecek. Hızır Reis bayrak çekme ve seyir deneyimlerine, Murat Reis ise havuz donatım faaliyetlerine başlayacak.

Piri Reis sınıfının en büyük en hızlı ve en sessiz denizaltı olma özelliğini taşıyor. Ayrıca standart denizaltılardan yaklaşık 3 metre daha uzun tasarlanarak 67,6 metre uzunluğunda hazırlandı. 13,1 metre yüksekliğine sahip olan Piri Reis denizaltısında 27 mürettebat görev yapabiliyor. Yeni tip denizaltılar, Mavi Vatan’da önemli bir güç çarpanı olacak. Piri Reis'ten sonra Hızır Reis'in de gelecek yıl envantere girmesi öngörülüyor.