"Yeni soykırımlar olmasın"

Azerbaycan
"Yeni soykırımlar olmasın"

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul Üyesi Prof. Dr. Aygün Attar, "Yeni soykırımlar olmasın" başlıklı yazısında Hocalı'da olanların unutulmaması için herkesi 'Hocalı'ya Adalet' kampanyasına destek olmaya davet etti.

Prof. Dr. Aygün Attar'ın "Yeni Soykırımlar Olmasın" başlıklı yazısı:

"Yeni Soykırımlar Olmasın..

Şubat demek Hocalı Soykırımı demektir.. Hocalı Soykırımı demek Türklere karşı yapılmış Ermeni terörünün Batılı devletlerce görmezden gelinmesi, dünyanın insanlık imtihanında sınıfta kalması adaletin iflas etmesi, insanlığın mutasyona uğraması demektir.

Hocalı Soykırımı, aksakal dedenin gözleri önünde torun torbasına işkence yapılarak tecavüz edilmesi, evladının soyulmuş kafatasını babasının eline tutuşturmaktan zevk alınması küçük bebeklerin masun kadınların kızların yaşlıların en adice yöntemlerle katledilmesidir.

Ermenilerce tüm bunların yapılmasına tek neden olarak Hocalı'da yaşayanların Türklüğü gösterilmiştir.

Tam bir vahşilik örneği teşkil eden tarifi imkansız seri cinayetlerin mecmusu ve en adisi olan Hocalı Soykırımının Ermeni “liderler“ tarafından böbürlenerek kahramanlık gibi dergilere verilen röportajlarda ve hatıra olarak yayımlanan kitaplarda yer alması neticesinde insanlık dışı muameleye maruz kalan masum ve mazlum insanımızın faciasını ayrıntıları ile okuyunca insan insanlık adına yaşananlardan utanıyor.

Utancın belgeli resmidir Hocalı'da yaşananlar.

Şu meşum cinayete dair taktim edilen görsel yazılı kanıtlara, sanık ve tanıklara rağmen faillerin yargılanmasını temin etmeyen uluslararası kurumlar ve Adalet Divanı adaletsizliğini tescillemiş oldu kamuoyu nezdinde.

Hocalı da olanların unutturulmaması için "Hocalı'ya Adalet" kampanyasında hepimizin adalet tecelli edene kadar aktif olarak yer alması gerekmektedir.

Tüm STK'lar, adaletin tecelli etmesini arzu eden her birey bu hareketin bir parçası olmalıdır.

O gün orada o soykırıma maruz kalanların ruhları bunu bizden talep ediyor.

Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı olarak Hocalı Soykırımının 32. yılında "Hocalı Dayanışma Günleri" sosyal medya platformunu kurduk.

Bugünden itibaren başlattığımız dayanışmaya “26 Şubat’a günler kala” başlıklı makale şiir yorum vb. duygu düşüncelerinizle destek olabilirsiniz.

En etkili olanlar arasından seçilecekler şu paylaşımlar küçük bir broşürde toplanarak yayımlanacaktır. (Broşürde yer alacak yazılar için ödeme yapılacaktır.)

Değerli soydaşlarım şu yarışmayı duyurun, çünkü bu duyuru ile karartılmış ocaklar, rencide edilmiş ruhlar Türklük nefretiyle yaşatılan bir felaket tekrar anılacaktır.

Katılın bu dayanışmaya, çünkü bu dayanışma kan izleri hala ısrarla varlığını sürdüren vatan toprağının acılı hikayesini, dini ve milli kimliği nedeni ile acımasız şekilde yok edilen bir insanlık dramını konu olarak belirlemiş bulunmaktadır.

Mısralarla yürek sözlerimizle eşlik edelim, eşlik edelim ki tam 32 yıldır ağıt yakan diller
yol bekleyen gözler söndürülen ocakların tütmesi için çorbada tuzumuz olsun.

Soykırımdan canını kurtaranlar onların acısına ruhen omuz verdiğimizi anlasınlar.

1992'de Hocalı’da yaşanan felaket nedeniyle Hocalı'ya Adalet çağrısı yapan soydaşlarınızın feryadına dünya kulak vermiş olsaydı 1995'te Srebrenitsa, 2023'te başlayan günümüzde de devam eden Gazze felaketi yaşanmayacaktı.

Yeni felaketlerin yaşanmaması için "26.Şubat'a Günler Kala Platformu"nda buluşalım.

Yeni felaketler yaşanmasın.

Prof. Dr. Aygün Attar"