Yemen açıklarında Türk denizcilerin bulunduğu gemi kaçırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Dışişleri Bakanlığı Yemen Gündem haberleri
Yemen açıklarında Türk denizcilerin bulunduğu gemi kaçırıldı

Son dakika haberine göre Denizcilik Genel Müdürlüğü, Yemen açıklarında içinde Türk denizcilerin bulunduğu Central Park adındaki gemi ile temas kurulamadığını ve kaçırıldığının tahmin edildiğini bildirdi.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Yemen açıklarında içinde Türk denizcilerin bulunduğu Central Park adındaki gemi ile temas kurulamadığını ve kaçırıldığının tahmin edildiğini bildirdi.

Gemi ile irtibatın Aden Körfezi bölgesinde sabah saatlerinde kesildiği, içerisinde Türk denizci  Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel'in görev yaptığı duyuruldu.

Müdürlük, konunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığınca takip edilmekte olduğunu söyledi.

Konuya dair sosyal medya platformu X'te yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Zodiac Maritime firmasına ait Central Park isimli kimyasal tanker, Aden Körfezi Yemen açıklarında seyir yapar iken bu sabah saatlerinden itibaren iletişim kesilmiş olup geçen süre zarfında temas kurulamamıştır.

Geminin kaçırıldığı değerlendirilmektedir.

Gemide Türk denizcilerimiz Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel görev yapmakta olup ilgili şirket başta olmak üzere tüm birimlerle sürekli iletişim sağlanmaktadır. Konu, Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığınca takip edilmektedir."

Kaynak: Haber Global TV