Yaz boyu işinize yarayacak bir pratik bilgi! Kavun seçerken buna dikkat ederseniz bal gibi çıkıyor
Yaz aylarının gelişi ile birlikte tatlı kavunlar da manavlardaki yerini aldı. Karpuzun vazgeçilmez eşlikçisi ve yaz sohbetlerinin bir numaralı meyvesi olan kavunun daha tatlı olanlarını seçmek için bazı yöntemlere başvurabilirsiniz.
Kavun seçerken dikkat edilmesi gereken birden fazla husus bulunuyor. Daha tatlı kavunlar seçmek için ilk olarak bilinmesi gereken şey kavunun dışına dokunarak anlaşılabileceğidir. Kavuna dokunduğunuzda eğer çok yumuşak bir doku hissediyorsanız bu kavunun içinin geçtiği anlamına gelir.
Kavun seçerken aynı zamanda kavunun sap kısmının değil, alt kısmını çevirip koklayabilirsiniz. Bu bölgeyi kokladığınızda eğer taze bir kavun kokusu alıyorsanız oldukça tatlı bir kavun elde edeceksiniz demektir. Ama daha çok çimenimsi bir koku henüz olgunlaşmamış bir kavun aldığınıza işaret eder.
Ayrıca kavun seçerken kavunun sap kısmına da dikkat edebilirsiniz. Kavunun sapını biraz çektiğinizde eğer elinizde kalıyorsa bu kavunun olgunlaştığını gösterir. Ancak elinizi atar atmaz krırılan kabuk kavunun içinin geçtiğini belirtecektir.