Yavuz Ağıralioğlu'nun a planı 'liyakatli şöhretsizler'

Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti
Yavuz Ağıralioğlu'nun a planı 'liyakatli şöhretsizler'

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu yeni parti çalışmalarını tamamladı. Resmi başvuru 28 Ekim'de yapılacak, parti ismi olarak ise 3 seçenek üzerinde duruluyor. Yeni partide yeni isimler de yer alacak. Bu isimler için “Liyakatli şöhretsizler” tanımlaması yapılıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6’lı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı olmasına tepki gösterip İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, bir yıldan uzun süredir yeni parti kurmak için çalışmalar yürütüyordu. Teşkilatlar için İYİ Parti eski Aksaray Milletvekili Ayhan Erel'i görevlendiren Ağırailoğlu, yeni partinin kurulması konusunda son aşamaya geldi. Tüzük tamamlandı, parti çalışmalarının yapılacağı genel merkez hazırlandı.

RESMİ BAŞVURU 28 EKİM'DE

Cumhuriyetin 101. yılı kutlamalarından bir gün önce, 28 Ekim'de partinin resmi müracaatın yapılacağı açıklanırken, isim ve logo konusu son aşamaya gelindi. Masadaki 3 seçenek var. Partinin isminin “Akıl, Adalet ve Ahlak” ekseninde düşünüldüğü ancak son kararın önümüzdeki günlerde verileceği belirtiliyor.

İLK SEÇİME HAZIR OLACAK

Ağıralioğlu'nun ekibi teşkilatlar konusunda önemli mesafe katetmiş durumda. Seçime girme yeterliliğini sağlayacak şekilde il örgütleri hazırlandı. Resmi başvurunun yapılmasının ardından partide görev alan isimler ve parti tüzüğü ise kasım ayı ortasında yapılacak törenle duyurulacak. Partinin resmi olarak kurulmasının ardından 81 ilin tamamında il başkanlığı açılması için harekete geçilecek.

YENİ İSİMLERLE YOLA ÇIKILACAK

Yavuz Ağıralioğlu'nun kuracağı yeni parti, Türk siyasetine de yeni isimler katacak. Siyasetçi olmayan ancak alanında uzman birçok ismin partide boy göstereceği iddia ediliyor. Yavuz Ağıralioğlu, 'liyakatli şöhretsizler' olarak tanımladığı bu isimlerin ideolojik kimliklerinin de keskin olmamasına özen gösteriyor. 'Yeni merkez inşa etme' iddiasıyla yola çıkan Ağıralioğlu'nun bugüne kadar siyasi tartışmalardan uzak durmuş isimleri partinin vitrinine koyacağı belirtiliyor.

DAVET YOK AMA KAPI AÇIK

Yavuz Ağıralioğlu'nun kuracağı yeni partide her ne kadar bugüne kadar 'siyasete girmemiş isimler ön plana çıkacak' denilse de özellikle İYİ Parti'den yeni partiye kaymaların olacağı konuşuluyor. Ağıralioğlu'na yakın isimler, birçok İYİ Partili'nin yeni dönemde Ağıralioğlu ile hareket edeceğini belirtiyor.

İLK TRANSFERİ CHP'DEN YAPACAK

Herkese kapılarının açık olduğunu belirten Ağıralioğlu ekibi, etik kaygılar nedeniyle kimseye davet etmeyeceklerini söylüyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre, CHP'nin kalesi olarak bilinen bir ilin il başkanı da Ağıralioğlu'nun partisine çok yakın...