Yasağa rağmen ölümüne serinleme!

İstanbul İstanbul Valiliği
Yasağa rağmen ölümüne serinleme!

Her yıl can kayıplarının yaşandığı Alibeyköy Barajı'nda İstanbul Valiliği ile İSKİ'nin uyarılarına ve barajın çevresinde asılı olan  'Can güvenliği açısından göle girmek tehlikelidir' yazılı tabelaya aldırış etmeden serinlediler.  

İstanbul'da havaların güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar Sultangazi'deki Alibeyköy Barajı'ndaydı. Bazı vatandaşların İstanbul Valiliği ile İSKİ'nin uyarılarına ve baraj çevresinde 'Can güvenliği açısından göle girmek tehlikelidir' tabelasına aldırış etmeden yüzdüğü görüldü. Pikniğe gelenler baraj çevresine çekilen tel örgülerin yetersiz olduğunu ve tel örgünün açık olan kısımlarından çocukların baraja girdiklerini belirtiyor. Baraj gölünde güvenlik önlemleri ve güvenlik görevlilerinin sayısının artırılmasını istiyor.

"BARAJ YERİ BATAKLIK BURAYA GİRİLMEMESİ LAZIM"

Ailesiyle Alibeyköy Barajına gelen Çetin Elden, "Zaten burası bataklık bir yer. Çocuklar kendi hallerinde kenarlarda yüzüyor. Burada herhangi bir tedbir yok. Etraf açık. Çocuklar rastgele gelip buralara giriyor. Bunun önlemi alınması lazım, buraya bakılması lazım, kontrol edilmesi lazım. Buraya bir güvenlik lazım, tel örgüler açık. Her taraftan giriyor çocuklar. Bazı yerler açık. Çocuklar burada yüzüyor ama buralar tehlikeli yerler. Tabelalar var ama ortada bir yetkili yok. Tabela yeterli değil. Tel örgülerin bazı noktaları kesik çocuklar oradan giriyor, burada böyle yüzüyorlar. Baraj yeri bataklık, buraya girilmemesi lazım. Girdiğin an ayağın batar bir daha da çıkamazsın" dedi.

Yasağa rağmen ölümüne serinleme! - Resim : 1

 "KORKTUK AMA DENEMEK İSTEDİK"

Alibeyköy barajında serinlemek için suya giren Ömer Yagan, "Su çok güzel ve sıcak giriyoruz, rahatlıyoruz. Tehlikeli değil, içinde hiçbir şey yok. Biz sadece gezmeye gelmiştik, korktuk ama denemek istedik" dedi.

İSKİ GİRİLMEMESİ İÇİN UYARIDA BULUNMUŞTU 

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) geçen haftalarda yaptığı açıklamada baraj ile göllere serinleme ve yüzme amaçlı olarak kesinlikle girilmemesi uyarısında bulunmuştu. İSKİ'den yapılan açıklamada,  "Yaz aylarının başlaması ve havaların ısınmasıyla birlikte İstanbul'a su sağlayan barajların çevresinde piknik yapıldığı ve barajların yüzme amacıyla kullanıldığı gözlemlenmektedir. Oysaki tatlı su kaynakları, gerek denizlere göre kaldırma kuvvetlerinin düşük oluşu gerekse de tabanlarının balçık olması sebebiyle yüzmek için elverişli değildir. İdaremiz başta baraj etrafındaki tabelalar olmak üzere çeşitli mecralarda uyarı ve bilgilendirme faaliyetlerini titizlikle yürütmektedir. Bununla birlikte İstanbul'un içme suyu kaynakları olan göllerin çevresi 681 kilometre uzunluğundadır. Bu alanların tamamının izlenmesi ya da etrafının çevrilmesi mümkün değildir. Tüm bu hususlar dikkate alındığında baraj ve göllere kesinlikle girilmemeli ve yüzme amacıyla kullanılmamalıdır. Hayati öneme sahip bu konu hakkında ebeveynlerin de bilinçli davranmaları gerekmektedir. Üzücü hadiselerin yaşanmaması temennisi ile kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadelerine yer verildi.  

 

Kaynak: DHA

İstanbul Sultangazi Alibeyköy Barajı İstanbul Valiliği İSKİ