Yarışmalara katılmadan duramıyorlar! 'Ben olsam şöyle yapardım diyorum ve...'

Gündem haberleri
Yarışmalara katılmadan duramıyorlar! 'Ben olsam şöyle yapardım diyorum ve...'

Sürekli yarışma programlarına katılan kişilerin cesaretleri hep takdir edilir. Altında yatan motivasyon ise kimilerine göre ünlü olma isteği iken kimileri içinse eğlence. 'Ben olsam şöyle yapardım' diyerek başvuranlar ise çoğunlukta. Peki, bu yarışmalara katılmak bir bağımlılık olabilir mi?

Yarışmalara katılmak ve en yüksek ödülü almak, çoğu kişinin hayali. Kimileri ekran başında soruları bilerek mutlu olurken kimileri de yarışma ortamında olmayı tercih ediyor. Bazı vatandaşlar ise yarışma olayını abartarak kanal kanal program program gezebiliyor. Peki, bu yarışmalara katılmadaki motivasyonları ne?

Yarışmalara katılmak bir bağımlılık mı yoksa sadece eğlence mi? Kendilerini ekranda görünce neler hissediyorlar, çevresindekiler bu durumu nasıl karşılıyor? Yarışmalara katılanlar anlatıyor.

Yarışmalara katılmadan duramıyorlar! 'Ben olsam şöyle yapardım diyorum ve...' - Resim : 1
Psikolog Berk Şehirli, yarışmalara katılma motivasyonunun bilinir olma isteği olduğunu söylüyor.

Psikolog Berk Şehirli, son 3 yılda televizyondaki yarışma programlarına 2 kez katıldığını söylüyor. Bunun sebeplerinden birisinin ise içerisinde bulunduğu ortamları tanıtmak olduğunu belirtiyor. Şehirli, “Hem Küresel Çocuk EMDR İttifakı hem de At Kafaları Firarda isimli sosyal etkinlik grubumuzun adının daha çok duyulması ve insanların bizleri görmesi motivasyonu ile bu yarışmalara katıldık” demekte.

'ÇAVUŞ ÜZÜMÜNÜ BİLEMEDİĞİM İÇİN ELENDİM'

Yarışmalarda çok eğlendiklerini vurgulayan Şehirli, önemli olanın güzel anılar olduğunu anlatıyor. Şehirli'nin katıldığı yarışmalar ise Aileler Yarışıyor ile Kelime Oyunu.

Şehirli, yarışmalardan birinde elenme sebebini de şu sözlerle anlatıyor:

“Kelime Oyunu'nda para ödülünü kazanamadım, 11 harfliler de çavuş üzümünü bilemediğim için elendim. Aileler Yarışıyor da da sürpriz soruyu bilip bin lira kazandım ama finali kazanamadığımız için para ödülü alamadım. O parayla da arkadaşlarımla yemek yedim.”

Yarışmalara katılmadan duramıyorlar! 'Ben olsam şöyle yapardım diyorum ve...' - Resim : 2
At Kafaları Firarda isimli sosyal etkinlik grubunun katıldıkları yarışmadan bir görüntü.

'AİLEM VE ARKADAŞLARIM ÜNLÜ OLMUŞUM GİBİ TEBRİK ETTİ'

Yakın zamanda grup olarak katılabilecekleri başka etkinliklere de baktıklarını anlatan Şehirli, çevresindekilerin tepkilerinin ise destekleyici olduğuna dikkat çekiyor. Şehirli, “Ailem ve arkadaşlarım çok ünlü olmuşum gibi heyecanla hikayeler attı, etiketler yaptı, tebrik ettiler. Hiçbir şey kazanamasam da kazanmış gibi hissediyorum” ifadelerini kullanıyor.

Şehirli, “Tanınma, bilinme, enerjimiz ekrana geçsin, bizler kimiz bilinsin istedik” diyerek yarışmalara ekipçe katılma motivasyonlarını da belirtiyor.

'ÇEVREMDEKİLERİN TEŞVİKLERİ İLE YARIŞMALARA BAŞVURUYORUM'

Özel bir şirkette muhasebe sorumlusu olarak çalışan Seda Şeyda Gülcan, yarışmalara katılmaktaki en büyük motivasyonunun çevresindekilerin teşvikleri olduğunu anlatıyor. Gülcan, “Ben Bilirim yarışmasına katıldım ve ödül kazanamadım. Yarışmalarda para ödülü olması ve ortamın eğlencesi, gerçek bir yarışma atmosferinde olmak o heyecanı yaşamak beni motive ediyor” demekte.

Yarışmalara katılmadan duramıyorlar! 'Ben olsam şöyle yapardım diyorum ve...' - Resim : 3
Seda Şeyda Gülcan, yarışmalara katılmadaki en büyük motivasyonun çevresindekilerin destekleri olduğunu söylüyor.

Yakın zamanda bilgi yarışmalarına başvurmayı düşündüğünü anlatan Gülcan, “Çevremdekiler çok ısrar ediyor, şansımı başka programlarda deneyeceğim” diyerek, sözlerini sonlandırıyor.

'BEN OLSAM ŞÖYLE YAPARDIM DİYORUM VE BAŞVURUYORUM'

Spor hocası Neslihan Karacabey Eren ise, “Yarışma programlarının eğlenceli olduğunu düşünüyorum ve oranın atmosferi beni çekiyor” ifadeleri ile katılma nedenlerini açıklıyor.

'En Hamarat Benim' ve 'Kelime Oyunu' isimli yarışmalara katıldığını anlatan Eren, “Yarışmaya başvurmadan önce izlerken ben olsam şöyle yapardım, şu yanıtı verirdim diyorum ve kendimi bir anda başvururken buluyorum” diyor.

Yarışmalara katılmadan duramıyorlar! 'Ben olsam şöyle yapardım diyorum ve...' - Resim : 5
Neslihan Karacabey Eren, kendisini televizyonda görmekten büyük keyif aldığını söylüyor.

'BİZ OLSAK YAPAMAYIZ' DİYORLAR

En Hamarat Benim yarışmasında mutfak robotu kazanan Eren, Kelime Oyunu isimli yarışmada ise herhangi bir ödül alamadığını kaydediyor. Kim Milyoner Olmak İster? isimli yarışmaya da başvurduğunu ve dönüş beklediğini anlatan Eren, bekleme sürecinde de heyecanlı olduğunu aktarıyor.

Çevresindekilerin kendisini cesaretli bulduğunu anlatan Eren, en çok aldığı yorumun da “Biz olsak yapamayız, zorlanırız” olduğunu söylüyor. Kendini ekranda görmekten mutluluk duyduğunu anlatan Eren, izlerken de oldukça eğlendiğini anlatarak açıklamasını noktalıyor.

 sibel.gulersoyler@haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel

Gündem haberleri