Yargı neden tartışmanın odağında? Doğu Perinçek: Yargı, PKK'nın üzerine yürüdüğü için şikayet ediliyor

Saynur Tezel ile Kayıt Altında programında bugün gündemin sıcak konuları ele alındı. 3 ismin vekilliklerinin düşürülmesinin ardından yargı, yeniden tartışmaların odağında oldu.

Haber Global'in sevilen programı 'Kayıt Altında'nın bugünkü konukları; Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İyi Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, Gazeteci Hadi Işık ve CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan'dı.

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Doğu Perinçek'e, "Aydınlık Gazetesi ile Enis Berberoğlu aynı anda yargılandı. Önce casusluktan Enis Berberoğlu'na 25 yıl ceza verildi. Enis Berberoğlu'ndan önce bu bilgileri ifşa eden gazetenize hiç ceza verilmedi. Ben size ceza verilsin demiyorum. Enis Berberoğlu da ceza almamalıydı diyorum" diyerek neden Enis Berberoğlu'na ceza verilip, neden Aydınlık Gazetesine ceza verilmediğini sorguladı.

Doğu Perinçek ise, "Aydınlık Gazetesi bu bilgileri yayınladığı zaman bu gizlilik kararı yoktu. Yargı sırasında mahkeme şu muhakemeyi yaptı; dedi ki gizlilik kararı almadan önce bu yayını yapmışlar. O nedenle onların suç işleme kastı yok. Gazetecilik yapma ve haber verme kastıyla bu yayını yapmışlar. O nedenle onlar hakkındaki dava düştü. Ama diğer taraftan Can Dündar o haberi gizlilik kararından aylarca sonra, o haberi gizlilik kararına rağmen yaptı. O nedenle mahkeme birinde suç kararı yok dedi. O kararı bile bile yayın yapıldığı zaman suç kastı oluşuyor." dedi.

Doğu Perinçek aynı zamanda yargının tartışmaların odağında olmasına ilişkin, "Yargı PKK'nın üzerine yürüdüğü için şikayet ediliyor" dedi.

Saynur Tezel Doğu Perinçek Kayıt Altında