Yalıkavak Bodrum Restoran İşletmeleri A.Ş.'den açıklama: İddialar asılsız ve işletme itibarımızı zedelemeyi amaçlıyor

Haber Merkezi
Bodrum
Yalıkavak Bodrum Restoran İşletmeleri A.Ş.'den açıklama: İddialar asılsız ve işletme itibarımızı zedelemeyi amaçlıyor

Yalıkavak Bodrum Restoran İşletmeleri A.Ş., sahibi olduğu Bodrum Bagatelle'le ilgili iddialara tepki göstererek bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada iddiaların asılsız olduğu ve yanlış bilgilendirme yoluyla kamuoyunu yönlendirme niyeti taşıdığı vurgulandı.

Yalıkavak Bodrum Restoran İşletmeleri A.Ş'den yapılan açıklamada "Kamuoyunu yanlış bilgilendiren ve işletmemizin itibarını zedelemeye yönelik bu tür asılsız iddialara karşı hukuki haklarımızı saklı tutuyoruz" denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Son günlerde bazı yazılı, görsel ve online medya mecralarında şirketimiz Yalıkavak Bodrum Restoran İşletmeleri A.Ş. hakkında karalayıcı ve kasıtlı haberler yapıldığını üzülerek görüyoruz. Tek faaliyet alanı “Bodrum Bagatelle” olan şirketimiz adına açıklama yapma zorunluluğunu hissediyoruz.

Birçok ülkede faaliyet gösterip, zincir restoranlarında sunduğu lezzet ve hizmet sayesinde oldukça saygın bir yere sahip olan “Bagatelle” restoranı, 2022 yılından bu yana “Bagatelle Bodrum” adıyla Türkiye’nin ilk yüksek kapasiteli süper yat marinası olan Yalıkavak Marina’da hizmet vermektedir.

Sofistike lüks restoranlar ve plaj kulüplerinden oluşan New York doğumlu bir Fransız konukseverlik markası olan Bagatelle, Bodrum’da faaliyette bulunduğu sadece 2 yıl içinde yüzlerce kişiye nitelikli istihdam sağlamıştır.

“Bagatelle Bodrum” hakkında “Vergi vermediği” gibi ağır itham ve suç isnadı içeren haberlerin, yanlış bilgilendirme yoluyla kamuoyunu yönlendirme niyetine sahip olduğunu belirtmeliyiz. “Bagatelle Bodrum” sadece 2 yıldır faaliyettedir ve yüksek sermaye yatırımı ile kurulmuştur. Yeni kurulan bir şirketin zarar etmesi serbest piyasa ekonomisi çerçevesinde olağandır. Ayrıca, vergiyi sadece kurumlar vergisi bazında ele almak en basit ifadeyle kamuoyunu yanlış yönlendirmektir. Bagatelle Bodrum, son iki yılda KDV ve diğer vergiler kapsamında devlet bütçesine ciddi ödemeler yapmıştır. Vergi beyannamelerimiz ve ödemelerimiz Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından düzenli olarak denetlenmekte, rutin kontrol ve denetimlerimiz de kamu otoriteleri tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Bu süreçte herhangi bir usulsüzlük tespit edilmemiştir. Vergi ödemelerimizle ilgili detaylı bilgiye yetkili kurumlar üzerinden ulaşılabilir. Konuları bilerek saptırıp, 2023’ün En İyi Süper Yat Marinası olarak ülkemizin gururu olan Yalıkavak Marina’da faaliyet gösteren “Bagatelle Bodrum” restoranın zarar etmesinin olağandışı olarak gösterilmesi basit bir manipülasyon tekniğidir. Yalıkavak Marina bünyesinde yer alan restoranlar ve diğer işletmeler kendi vergi numaralarına sahiptir ve her biri bağımsız olarak vergi beyannamesi vermektedir. Şirketimiz de maliyetlerini ve gelirlerini yasal çerçevede beyan etmektedir. Karşılaşılabilecek hesap tutarları siparişin büyüklüğü ve işletmemizin yüksek kalite standartlarına uygun lüks hizmet sunma anlayışı ile ilgilidir.

Türkiye’deki kuruluşundan bugüne kadarki tüm faaliyetleri devletimizin denetiminde olan “Bagatelle Bodrum” da hukukun dışına çıkılmış tek bir işlem yoktur. Ticari faaliyetinden doğan bildirim, beyanname ile bunlara bağlı tahakkuk ve tahsil işlemlerini gecikmeksizin yerine getiren şirke9miz, bu yönüyle örnek gösterilecek basiretli tacirlerdendir. Şirketimiz aynı zamanda ülkemizin oldukça önemli bağımsız denetim kuruluşları tarafından da düzenli ve devamlı olarak denetlenmektedir. Tüm bu gerçeklere rağmen, yapılan haberlerin denetim yapan kamu ve özel kuruluşları da zan altında bırakacak şekilde hazırlandığı açıkça görülmektedir.

Bu sebeplerle, “Bodrum Bagatelle” olarak, kamuoyunu yanlış bilgilendiren ve işletmemizin itibarını zedelemeye yönelik bu tür asılsız iddialara karşı hukuki haklarımızı saklı tutuyoruz. Tüm faaliyetlerimizde şeffaflık ve dürüstlük ilkelerine bağlı kalarak hizmet vermeye devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Saygılarımızla,
Yalıkavak Bodrum Restoran İşletmeleri A.Ş."