Vicdansız babanın 19 yaşındaki kızına yaptığı işkence kamerada! Tutuklandı

İstanbul'da bir babanın 19 yaşındaki Tuğba'ya işkenceye yaparken kaydedilen görüntüler sosyal medyada tepki topladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bakanlığın devreye girdiğini açıkladı. İşkenceci baba tutuklandı.

Bir Twitter kullanıcısı babanın kızına uyguladığı şiddet görüntülerini ve genç kadının yardım çığlıklarını kendi hesabından paylaşarak , "19 yaşındaki kıza öz babası işkence yapıyor. Anne yatalak. Hepsi bir psikopatın elinde. Olayın doğruluğunu teyit ettim. Ne olur bildiğiniz ne kadar yetkili varsa etiketleyin. Bu insanları kurtaralım." ifadelerini kullandı.

Aile Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yapılan sosyal inceleme neticesinde, Tuğba kızımıza engelli annenin bakımının sağlanması için evde bakım yardımı bağlanmıştır. Ayrıca anneye engelli maaşı bağlanmış olup, okula devam eden küçük kardeşi için de Sosyal Ekonomik Destek (SED) yardımı sağlanacaktır. Aileye psikososyal destek hizmeti de verilecektir. Bakanlık olarak ailenin avukat desteği isteğini karşılayarak, kızımızı bu süreçte yalnız bırakmayacağız. Hukuki sürece müdahil olacağız." ifadelerine yer verildi. 

ŞARKICI HALUK LEVENT TUĞBA'YA ULAŞTIKLARINI DUYURDU

Twitter kullanıcısının paylaşımı kısa sürede tüm Türkiye'de konuşulmaya başlandı. Sosyal medya kullanıcılara, "#TuğbayaYardımEdin" etiketiyle kampanya başlatılırken; AHBAP Genel Başkanı ve sanatçı Haluk Levent genç kadına ulaştıklarını duyurdu. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Levent, "Kızımıza ulaştık.. Maalesef baba tarafından Tuğba'ya daha kötü davranışlar söz konusu. Sevgili avukat Turgay Özcan her türlü hukuki durumlarla ilgilenecektir. Kızımızın sağlık, geçinme ve barınma sorunlarını çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Kısa sürede Türkiye'nin gündemine giren Tuğba ile ilgili açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şu ifadeleri kullandı:

"Tuğba kızımızın şiddete maruz kaldığı görüntüler hepimizi derinden sarstı. Şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin asla kabul edilemez. Bakanlık olarak Tuğba kızımız ile iletişim halindeyiz. Sosyal inceleme süreci devam etmekte. Olayın hukuki boyutunu yakından takip edeceğiz."

TUTUKLANDI

19 yaşındaki kızına işkence yaptığı belirlenen kişi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Muzaffer A. adliyeye gönderildi. Muzaffer A. savcılık sorgusunun ardından "Kasten yaralama' suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Muzaffer A. çıkarıldığı mahkemece 'Basit yaralama' suçundan tutuklandı.

İstanbul Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı