Ve Kılıçdaroğlu harekete geçti! Olağanüstü kurultay için 550 imza hazır

CHP Kemal Kılıçdaroğlu
Ve Kılıçdaroğlu harekete geçti! Olağanüstü kurultay için 550 imza hazır

Genel Başkan Özgür Özel, İBB Başkanı İmamoğlu ve eski genel başkan Kılıçdaroğlu arasındaki 'Koltuk Savaşı'nda yeni bir gelişme yaşandı. Partiye yakın kaynaklara göre olağanüstü kurultayda 550 delegeden imza için şimdiden söz alan Kılıçdaroğlu, seçim sonrası harekete geçecek.

Genel seçimlerde yaşanan yenilgi sonrası 'değişim' sloganlarıyla gidilen kurultayda CHP'deki 13 yıllık Kılıçdaroğlu iktidarını deviren Özgür Özel, koltuğa oturduğu günden bu yana krizlerle mücadele ediyor. İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile parti içi mücadele veren Özel'e karşı, Kılıçdaroğlu da ilk somut adımı attı.

ADAY GÖSTERİLMEYENLER YANINDA

Genel Başkanlıktan ayrıldığı günden bu yana Ankara'daki ofisinden çalışmalarına devam eden CHP eski lideri, yanına Özel ve İmamoğlu tarafından söz verildiği halde aday gösterilmeyen Belediye Başkanları ve Meclis üyelerini de alarak yeniden partiyi yönetmek için düğmeye bastı. Çalışmalarına hız veren Kılıçdaroğlu, seçimlerin tamamlanmasını bile beklemedi, Olağanüstü Kurultay için 550 delegeyi imza vermeye ikna etti... Resmi başvuru için ise yerel seçimlerin beklendiği öğrenildi.

GÜRSEL EROL'U ADAY GÖSTERECEK

Kulislere yansıyan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultayda kendisi aday olmak istedi. Ancak kurmayları, Kılıçdaroğlu'nu 'geçiş dönemi' konusunda ikna etti. Bu değerlendirmelere kulak veren Kılıçdaroğlu'nun Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'u aday gösterebileceği konuşuluyor.

ÖZEL'İ ELEŞTİRDİ PM ÜYELİĞİNİ KAYBETTİ

4 Kasım’da yapılan CHP Kongresinde Kemal Kılıçdaroğlu’unu destekleyen ve yeni Genel Başkan Özgür Özel’e karşı ağır eleştirilerden bulunan Chp Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kurultay sonrası CHP'nin karar organı olan Parti Meclisi üyeliğini de kaybetmişti.