Van'da Artos Dağı'nın zirvesi bembeyaz

Van kar yağışı

Van'da bir haftadan bu yana belli aralıklarla devam eden yağmur yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bırakırken, Artos Dağı'nın zirvesi beyaza büründü.

Van'ın doğal güzellikleri ve yüksek kesimlerine gelen mevsimin ilk kar haberi, bölgedeki insanlar ve doğaseverler için sevinç kaynağı oldu.

Pazartesi günü belli aralıklarla başlayan yağmur şehir merkezinde etkili olurken, yüksek rakımlı dağlarda kar yağışıyla yer değiştirdi. Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan ve Kavuşahap Dağları'nın uzantısı olan 3 bin 537 rakımlı Artos Dağı ve Bahçesaray yolu üzerinde bulunan Türkiye'nin en yüksek geçidi olan Karabet Geçidi, beyaza büründü.

Kar yağışıyla birlikte bölgede hava sıcaklıkları önemli bir düşüş yaşadı. Karın yavaşça yere örtmesiyle, Van'ın doğal güzellikleri daha da büyüleyici hale geldi. Artos Dağı'nın zirvesi ve Karabet Geçidi, karla kaplanarak kartpostallık manzaralar oluşturdu.

HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre, 21 Ekim 2023 tarihinde Van ve çevre illerde hava durumu şöyle bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

KARS °C, 17°C

Parçalı bulutlu

ERZURUM °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

MALATYA °C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN °C, 16°C

Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 26°C

Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP °C, 26°C

Parçalı ve az bulutlu

SİİRT °C, 24°C

Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 27°C

Parçalı ve az bulutlu

Kaynak: İHA

Van Artos Dağı kar yağışı