Amsterdam'da seks işçileri sokaklara döküldü: Redlight'taki genelevler kapatılıyor

Hollanda
Amsterdam'da seks işçileri sokaklara döküldü: Redlight'taki genelevler kapatılıyor

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da, Red Light District (Kırmızı Fener Sokağı) bölgesinde faaliyet gösteren seks işçileri ve bölgedeki girişimciler, Amsterdam Belediyesi'nin yeni seks merkezi planını protesto etmek için bir yürüyüş düzenledi.

Amsterdam Belediyesi, güvenlik ve düzenin korunması amacıyla şehir merkezinin dışında yeni bir "erotik merkez" oluşturmayı planlıyor. Bu plan, Red Light District'teki seks işçileri arasında büyük bir tepki uyandırdı. Perşembe akşamı düzenlenen protesto yürüyüşüne yaklaşık 100 seks işçisi katıldı. Red Light bölgesindeki girişimciler, siyasi parti temsilcileri ve bölgenin ziyaretçileri de protestoya destek verdi.

Protesto yürüyüşünde, "Vitrinlerimizden elinizi çekin" ve "Belediye meclisi Kırmızı Fener bölgesinden uzak dur" gibi sloganlar taşıyan göstericiler, taleplerini dile getirdi. Seks işçileri, "Bizi kurtarma, vitrinlerimizi kurtar" gibi sloganlar atarak seslerini duyurmaya çalıştı.

Yürüyüş, Amsterdam Belediyesi binası önünde sona erdi ve eski seks işçisi ve yazar Mariska Majoor, "Amsterdam Kırmızı Fener Bölgesi'nin Korunması dilekçesi"ni okudu.

Fuhuş Bilgi Merkezi'nin kurucusu Mariska Majoor, "Bu insanlar Red Light District'te çalıştı, yaşadı, dans etti ve dua etti. Her grup buraya aittir ve var olma hakkı vardır. Birlikte bir çözüm bulmalısınız ve biz de bunu şimdi her zamankinden daha fazla dikkatlere sunmak istiyoruz" dedi.

Protesto yürüyüşünü öncülük eden Fuhuş Bilgi Merkezi'nin kurucusu Mariska Majoroor, belediye meclis üyelerine hazırladıkları dilekçeyi sundu.

Amsterdam Belediye Meclisi, 2020 yılında yeni bir plan hazırlayarak, "seks işçilerinin konumunu iyileştirmek, Red Light District'teki kalabalığı ve rahatsızlığı azaltmak, aynı zamanda suçla mücadele etmek" amacıyla şehir merkezinin dışında yeni bir erotik merkez kurmayı kararlaştırmıştı. Bu plana karşı çıkan Red Light bölgesi çalışanları, yeni planın güvenli ve yararlı olmadığını savunuyor.

Amsterdam Belediyesi ise, seks işçileriyle görüşmeler yaptığını ve yeni erotik merkez için yer belirlerken onların fikirlerini dikkate aldığını belirtiyor. Belediye Başkanı Femke Halsema, yeni seks merkezi yerinin yılbaşından önce kararlaştırılmasını arzuluyor. Amsterdam Belediye Meclisi ise yeni erotik merkezle ilgili nihai kararını 2024 yılında verecek.

Kaynak: Diğer

Red Light Amsterdam Hollanda seks işçileri