Van'daki çığ felaketini soruşturmak için 3 Mülkiye Müfettişi görevlendirildi

Van'daki çığ felaketini soruşturmak için 3 Mülkiye Müfettişi görevlendirildi

İçişleri Bakanlığı'nca Van-Bahçesaray karayolunda meydana gelen iki çığ faciasını araştırmak üzere 3 Mülkiye Müfettişi görevlendirildiği açıklandı.

Van-Bahçesaray yolunun 33. kilometresinde yer alan Karabet Geçidi’nde 4 Şubat’ta yolcu taşıyan bir minibüs ve yolu açan iş makinesinin üstüne çığ düşmüş olayda 5 kişi hayatını kaybetmişti.

8 kişinin yaralı olarak kurtulduğu çığ felaketinden bir gün sonra bu kez, karlar altında kalan 2 kişiyi bulmak için bölgede arama kurtarma çalışmaları yürüten ekiplerin üzerine çığ düştü. Yüzden fazla kişinin kar altında kaldığı felakette 11 asker, 9 korucu, 2 itfaiye erinin aralarında bulunduğu toplam 41 kişi hayatını kaybetti.

Çığ tehlikesinin devam ettiği bölgede halen kar altıda olduğu tahmin edilen itfaiye eri Mehmetcan Taşdemir’i arama çalışmalarına olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildi .

Van'daki çığ felaketini soruşturmak için 3 Mülkiye Müfettişi görevlendirildi - Resim : 1

41 kişinin yaşamını yitirdiği 84 kişinin de olayla ilgili İçişleri Bakanlığı da harekete geçti. Bakanlık iki çığ olayının soruşturulması için bölgeye 3 Mülkiye Müfettişi gönderdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Van–Bahçesaray kara yolu Karabet Geçidi mevkiinde 4 ve 5 Şubat tarihlerinde yaşanan 2 çığ hadisesini bütün yönleriyle araştırmak, soruşturmak üzere İçişleri Bakanlığınca 3 Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Van'daki çığ felaketini soruşturmak için 3 Mülkiye Müfettişi görevlendirildi - Resim : 2


son dakika son dakika haber