Van'da muhtarın görevden uzaklaştırıldığı mahallede vaka sayısı 84'e çıktı

Van'da muhtarın görevden uzaklaştırıldığı mahallede vaka sayısı 84'e çıktı

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Ortanca mahallesinde kurulan taziye sonrası taziyeye katılanlara yönelik yapılan çalışmalar sonrası koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkanların sayısı 84 oldu" ifadelerine yer verildi.

İpekyolu ilçesinin Ortanca Mahallesi, 6 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine 5 Mayıs'ta karantinaya alındı. Sağlık ekipleri de mahallede sağlık taraması ve test alma çalışmaları başlattı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yasak olmasına rağmen mahallede, Eraygen ailesi tarafından taziye çadırı kuruldu.

Eraygen ailesi üyeleri ile Muhtar Mehmet Nuri Yönten hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Ardından da Muhtar Yönten görevden uzaklaştırıldı. Taziyeye katılanların yaşadıkları Gövelek, Arıtoprak ve Karakoç mahallelerinde de karantina uygulanmaya başlandı.

Sağlık ekiplerinin yaptığı taramayla dün itibariyle 75 olan vaka sayısının bugün 84'e yükseldiği belirlendi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İlimiz Ortanca mahallesinde kurulan taziye sonrası taziyeye katılanlara yönelik yapılan çalışmalar sonrası koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkanların sayısı 84 oldu. 

Ortanca Mahallesindeki taziyeye katılıp Özalp'ın Eğribelen Mahallesi'ne giden 1 kişinin ve bununla temas kuran 1 kişinin (toplam 2 kişi) koronavirüs testi pozitif çıktı. 

Bunun üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararla Eğribelen Mahallesinde karantina uygulaması başlatıldı. 

Van'daki karantina bölgelerinin son durumu şöyle:  

Başkale İlçesi Esenyamaç, Albayrak, Örmetaş Mahallesi ve Poyrazalan mezrası, Gürpınar İlçesi Günbaşı, Umut Mahallesi ve Üzengi Mezrası, İpekyolu İlçesi Ortanca, Karakoç, Gövelek, Arıtoprak Mahalleleri, Bostaniçi Mahallesi Ertuş caddesi 1,2,3,4. Sokaklar, Cevdet Paşa mahallesi Selçuklu Sokakta 1 apartman, Selimbey Mahallesi Üçevler Sokakta 1 apartman, Selimbey Mahallesi Dabbağolu sokak, Çaldıran İlçesi Salahane Mahallesi. 

Tedbir amaçlı gözlem altında karantinaya alınan vatandaşların sayısı toplam 40 bin.

Şu anda gözlem altında olan kişi sayısı ise 10 bin.

Van koronavirüs