Van'da çığ felaketinde can kaybı 41'e yükseldi

Van Bahçesaray'da yaşanan çığ felaketinde kar altında kalan 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. İki çığ felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e yükseldi.

Van Bahçesaray ve Çatak ilçeleri arasındaki bölgeye düşen ikinci çığda kurtarma ekipleri 2 cansız bedene daha ulaştı. Böylece ilk çığ felaketindeki 5 kişiyle birlikte toplam can kaybı sayısı 41'e yükseldi.

Bahçesaray ilçesinde önceki gün çığ altında kalan minibüsteki iki kişiyi arama çalışmalarını yürüten ekiplerin üzerine dün öğle saatlerinde çığ düşmüştü. İkinci çığ faciası sonrası kurtarma çalışması başlatılmış ve 60'dan fazla kişi sağ kurtarılmıştı.

SAĞLIK BAKANI: 4 HASTA YOĞUN BAKIMDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ile çığda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan Koca, hastanelerde tedavisi devam edenlerin olduğunu belirterek, şunları söyledi: "77 hastamız müracaat etti. 4 hastanın yoğun bakımda tedavileri devam ediyor. Bütün hastalarımız içinde durumu ağır olan kimse görünmüyor. Bugün de 20'ye yakın hastamız taburcu edilecek." 

ÇIĞ BÖLGESİNE GEÇİŞLERE İZİN VERİLMİYOR

Jandarma Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri çığ bölgesinde alan taraması yapıyor. Çalışmalara dedektör köpekler de katılıyor. Bahçesaray yolunda önlem alan jandarma, güvenlik nedeniyle çığ bölgesine geçişlere izin vermiyor. 

Çevre illerden gelen 112, UMKE, AFAD ve Kızılay ekipleri de yakın bir bölgede hazır bekletiliyor.

ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ

Van Valiliği, Van-Bahçesaray karayolunda meydana gelen çığ felaketi sonrası havanın kararması nedeniyle arama çalışmalarına ara verildiğini açıkladı.

Açıklamada,"Bugün sabah saatlerinde başlayan arama-kurtarma çalışmalarına, meteorolojik veriler, teknik heyetin sahada yaptığı incelemeler ve havanın kararması dolayısıyla bu saat itibari ile ara verilmiştir. Arama-kurtarma çalışmalarına cuma günü, günün ağarmasıyla birlikte, teknik heyetin yapacağı değerlendirme sonrası başlanacaktır. Bugün 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşılan çığ bölgesinde, profesyonel ekipler çığ altında kaldığı değerlendirilen 1 itfaiye erinin çıkarılması için çalışma yapacaktır."

son dakika son dakika haber