Valilik duyurdu: Eğitim öğretime kar engeli

Bitlis Gündem haberleri
Valilik duyurdu: Eğitim öğretime kar engeli

Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köy okullarında yarın eğitim öğretime ara verildi.

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Meteoroloji verilerine göre, yoğun kar yağışı, olumsuz hava şartları ve ulaşımda yaşanabilecek olası aksaklıklar nedeniyle Bitlis merkez ve merkeze bağlı köy okullarımızda 23 Mart 2022 Çarşamba günü eğitim ve öğretim faaliyetlerine bir gün ara verilmiştir” denildi.

SAMSUN

Samsun'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Asarcık, Ayvacık, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde bulunan bazı okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan açıklamada, "Asarcık ilçemizde olumsuz hava şartları kar ve buzlanma sebebiyle 23 Mart Çarşamba günü yüz yüze eğitime ara verilmiş olup uzaktan eğitime devam edilecektir. Ayvacık ilçemizde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Çarşıköy İlk /Ortaokulu, Döngel İlk / Ortaokulu, Terice İlk / Ortaokulu, Kazancılı İlkokulu, birleştirilmiş sınıflı okulların tamamında 23 Mart Çarşamba günü bir gün süreyle yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitim yapılmasına karar verilmiştir. Uzak bölgelerden gelemeyen taşımalı öğrenciler izinli sayılacaktır. Salıpazarı ilçemizde Tahnal ve Konakören İlk/Ortaokulumuz ile Cevizli ve Kırgıl İlkokulumuzun yoğun kar yağışı ve buzlanmadan dolayı tamamında 23 Mart Çarşamba günü bir gün süre ile eğitime ara verilmesi, taşıma merkezli diğer okullarımıza olumsuz hava şartlarından dolayı ulaşamayan öğrencilerimizin izinli sayılması kararı alınmıştır. Terme ilçemizde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Ambartepe İlk /Ortaokulunda 23 Mart Çarşamba günü bir gün süreyle yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitim yapılmasına karar verilmiştir. Bu bölgelerden ve kar ile buzlanma nedeniyle riskli veya ulaşım imkanı olmayan güzergahlardan ilk/ortaokul/lise/özel eğitim ve dengi okullara gelemeyen tüm taşımalı öğrencilerimiz izinli sayılmıştır" denildi.

BİNGÖL

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kar nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Karlıova ilçesinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda ilçede eğitim ve öğretime, il genelinde ise taşımalı eğitime 23 Mart Çarşamba günü ara verildiği bildirildi.

MUŞ

Muş Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki taşımalı eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, “Meteorolojik yoğun kar yağışı uyarası nedeniyle, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince 23 Mart 2022 Çarşamba günü il genelinde taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin idari izinli sayılacağı uygun görülmüştür” ifadeleri kullanıldı.

 

 

Kaynak: DHA

Bitlis Bitlis haberleri son dakika Bitlis haberleri