Son dakika Meteoroloji'den flaş açıklama: Yarın kuvvetli kar yağışı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Son dakika Meteoroloji'den flaş açıklama: Yarın kuvvetli kar yağışı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel hava tahmin raporuna göre, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yarından itibaren yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji, bölge illerinde yaşayan vatandaşları don, buzlanma ve çığ olaylarına karşı dikkatli olunması konusunda da uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nden yapılan açıklamada, son değerlendirmeler paylaşılarak, “Yarın (çarşamba) güneydoğu kesimlerde görülecek olan kar yağışlarının Hakkari, Bitlis ve Muş çevreleri ile Erzurum’un güneydoğu, Siirt ve Şırnak’ın doğu, Van’ın güney ilçelerinde perşembe (24.03.2022) günü sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun (15-40 cm) olacak şekilde yeni örtü yapması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde yağış ve çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

KAR YAĞIŞI, ÇIĞ, BUZLANMA UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, bölge illeri için kar yağışı, çığ, buzlanma ve don uyarısında bulundu.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı yer yer kar yağışlı olacağının tahmin edildiği belirtilerek, “Hakkari'de kar yağışının gün boyu devam edeceği beklenmektedir. Öğle saatlerinden itibaren Van'ın güneyi ve doğusunda, akşam saatlerinden itibaren ise Van genelinde, Muş ve Bitlis'te yer yer kar yağışı beklenmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyredeceği beklenmektedir. Rüzgârın güneyli ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGE İLLERİNDE HAVA SICAKLIKLARI

İl merkezleri için günün beklenen en yüksek sıcaklıkları; Van’da 5, Muş’ta 4, Hakkâri’de 6 ve Bitlis’te 3 derece olması beklenmektedir. Bölgemizde beklenen kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgâra bağlı olarak ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar yağışı, yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ tehlikesi, görüş mesafesinde azalma, direk devrilmesi ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Yapılan son değerlendirmelere göre bölge genelinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir” denildi.

 

 

Kaynak: İHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji haberleri son dakika meteoroloji haberleri Doğu Anadolu illeri kar haberleri hava durumu