Vali Bilmez'den sebze ve meyve komisyoncularına fırsatçılık uyarısı

Van
Vali Bilmez'den sebze ve meyve komisyoncularına fırsatçılık uyarısı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, sebze ve meyve halini ziyaret edip, komisyonculara fırsatçılık konusunda uyarıda bulundu.

Sebze ve meyve halini sabah saatlerinde ziyaret eden Vali Bilmez, İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Adnan Ergenç ile Hal Müdürü Serdar İnan tarafından karşılandı. Hal müdürlüğünde sebze ve meyve komisyoncularıyla bir araya gelen Vali Bilmez, komisyoncuların sorun ve taleplerini dinledi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, ağırlıklı olarak düşünülen yeni sebze ve meyve halinin proje çalışmaları hakkında görüşüldü.

Vali Bilmez'den sebze ve meyve komisyoncularına fırsatçılık uyarısı - Resim : 1

Pandemi sürecinde ürün tedarik zincirinde aksaklığın olmamasından dolayı komisyonculara teşekkür eden Vali Bilmez, fırsatçılık konusunda da uyarıda bulundu. Vali Mehmet Emin Bilmez, komisyoncularla toplu fotoğraf çektirip ziyaretini tamamladı.

TESK BAŞKANI PALANDÖKEN GIDA FİYATLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Gıda Komitesi toplanarak fahiş fiyatlara karşı yapılması gerekenleri konuşmuş ve toplantıdan 'Erken Uyarı Sistemi' oluşturulması kararı çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da artışa dikkat çekmiş ve bunun takibinin yapılacağını söyleyerek cezasının ağır olacağını ifade etmişti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada, fiyatlardaki "anormal" artışların, piyasa aktörlerinin azalmasından ve tekelci zihniyetin doğmasından kaynaklandığını söyledi.

Vatandaşların kontrolünün yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığının yasalar çerçevesinde denetimler yaparak, fiyatların istikrara kavuşmasını sağlayacak faaliyetlerde bulunduklarını anlatan Palandöken, fiyat artışlarının vatandaşı rahatsız eder hale geldiğini, son dönemde sebze, meyve, yağ ve bakliyat gibi ürünlere büyük oranda zam yapıldığını kaydetti.

Üretimde kısıtlama olduğunu ve insanların tarım alanlarını konut alanlarına çevirdiğini ifade eden Palandöken, gıda alanında kendi kendine yetebilen Türkiye'nin birçok ürünü ithal etmek mecburiyetinde kaldığını bildirdi.

Kaynak: DHA

van haberleri Sebze ve meyve fiyatları