Uzun saç ve lens bahanesiyle işlenen cinayette anne Songül Alıcı'nın 12 yıllık mücadelesi: Sesime ses olun

Gündem haberleri İstanbul
Uzun saç ve lens bahanesiyle işlenen cinayette anne Songül Alıcı'nın 12 yıllık mücadelesi: Sesime ses olun

İstanbul İkitelli'de 2010 yılında uzun saçı ve gözündeki lensi bahanesiyle katledilen 20 yaşındaki Aykut Alıcı'nın annesi Songül Alıcı'nın mücadelesi 12 yıldır sürüyor.

İstanbul İkitelli'de 14 Ağustos 2010’da evinin önünde öldürülen Aykut Alıcı için anne Songül Alıcı'nın hukuk mücadelesi devam ediyor. BirGün'den Sibel Bahçetepe'nin haberine göre, anne Songül Alıcı, olayın azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanan Y.İ. ile birlikte diğer 7 kişinin tahliyesinin ardından yaptığı itirazın da reddedildiğini aktardı.

Anne Alıcı, iç hukuk yollarının tükenmesi durumunda dava dosyasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıyacağını belirterek, “Ülkemdeki adaletten yanıt alamazsam dosyamı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıyacağım, bu ülkede bana adalet yok. Sesime ses olun” dedi.

KALBİNDEN BIÇAKLANDI, KENDİ İMKANLARIYLA GİTTİĞİ HASTANEDE YAŞAMA TUTUNAMADI

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencisi olan Aykut, 14 Ağustos 2010’da evinin önünde oturduğu sırada saldırıya uğradı. Kalbinden bıçaklanan Alıcı, kendi imkânlarıyla gittiği hastanede yapılan tüm müdahalelere karşın hayatını kaybetti. 2013 yılında Alıcı’nın ölümüne neden olduğu için yargılanan sanıklardan yalnızca Celal Toprak’a müebbet hapis cezası verildi. Diğer sanıklar ise beraat etti. Olayın üzerinden geçen 7 yılın sonunda, cinayetin azmettiricisi olarak yargılanan Y.İ. de beraat etti.

"ADALET İSTİYORUM"

Aile karara itiraz etti ve temyiz yoluna gitti. Ancak davadan önceki gün ret kararı geldi. Kararı gözyaşlarıyla karşılayan anne "Adalet istiyorum" diye isyan etti.

"İSTANBUL'DAN ANKARA'YA ÇIPLAK AYAKLA YÜRÜDÜM"

Gözyaşları hiç dinmeyen anne Alıcı, adalet talebi ve sesini duyurabilmek için bugüne dek çok sayıda eylem yaptığını belirterek “Bugüne kadar adalet talebiyle İstanbul’dan Ankara’ya çıplak ayakla yürüdüm, eylemler yaptım, siyahlar giyindim. Neler yapmadım ki. Ama sesimi duyan olmadı. Şimdi bu kararı görünce bir kez daha yıkıldım” diye konuştu.

“Neden benim sesimi yetkililer duymuyor?” diyen anne Alıcı, şöyle devam etti:

"12 yıldır dosyalardan mücadeleden artık yoruldum. O kadar sağlığım bozuldu ki sabahlara kadar uyuyamıyorum. 12 yıl oldu bitmeyen davada maddi olarak tükendim, bittim. Artık dayanacak gücüm kalmadı. 1+1 evim kaldı onu da satıp çadırda mı kalayım?"

Kaynak: Haber Global TV

Aykut Alıcı