Uzmanı açıkladı... O şekilde beslenme kilo alımını tetikliyor

HABER GLOBAL TV
Yaşam Haberleri Diyet

Yapılan araştırmaya göre uykusuzluk tokluğu düzenleyen hormonların dengesini bozuyor. Uykusuz kalanlar açlık hissi nedeniyle daha çok yemek yiyor. Bu beslenme türü de istenmeyen kiloları beraberinde getiriyor. Uzmanlar sağlıklı uyku konusunda uyarıyor.

Uykusuz kalanlar soluğu mutfakta alıyor. Uykusuzluğa bağlı açlık istenmeyen kiloları beraberinde getiriyor. Araştırmalar, kaliteli uykuyla vücudun sağlıklı formunu koruma ve beslenme arasında yakın bir ilişki olduğunu gösterdi. Çalışmalar, uykusuzluğun iştahın açılmasına ve şeker isteğine yol açtığını, bunun da kişilerin aç ve yorgun hissetmesine neden olduğunu ortaya koydu.

Uykusuzluğun nedeni çok. Uzmanlar bu konuda gerektiğinde destek alınması gerektiğini söylüyor. Uyku saatlerine yakın zamanlarda sindirimi zor, yüksek şeker ve tuz içeren gıdaların da tüketilmemesi gerekiyor. Haber Global'e değerlendirmelerde bulunan Uzman Diyetisyen Bengisu Demirci, "Akşam yatmadan önce bize yardımcı olabilecek bazı besinler de var uyku hormonunun doğrusu alınabilmesine destek olan mesela bitki çayları papatya rezene gibi bitki çayları uykudan 1 saat önce alındığında uykuya geçiş kolaylaştırıyor. Bunun yanı sıra sindirimi zor olmayan sebze ağırlıklı beslenmede uykuya geçişi destekliyor" dedi.

Demirci sağlıklı bir yaşam için 8 saat uyunması gerektiğini söyleyerek, "Yalnız bu uykunun da bir rutini ve kalitesi olmalı 8 saat boyunca sürekli uyanarak tetiklenen bir uyku olmasını istemiyoruz" diye konuştu.