Uzaktan eğitim nasıl oluyor? EBA evden eğitime geçiliyor. EBA şifresi nasıl alınır?

Uzaktan eğitim nasıl oluyor? EBA evden eğitime geçiliyor. EBA şifresi nasıl alınır?

Mili Eğitim Bakanlığı, koronavirüs önlemleri çerçevesinde EBA ile uzaktan eğitime geçileceğini açıkladı. Peki EBA'ya nasıl girilir? EBA İndirme nereden yapılır? EBA şifresi nasıl alınır? Evden eğitimle ilgili bilmeniz gerek her şey...

EBA uzaktan eğitim, koronavirüs önlemleri çerçevesinde öne alınan ara tatil döneminde kullanılacak sistem olarak belirlendi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un işaret ettiği evden eğitim için öğrenciler EBA uygulamasını indirme işlemini yaptıktan sonra EBA kaydı yapıp şifre alma işlemini gerçekleştirecek. Ardından uzaktan eğitim ile derslerine devam edilecek. İşte EBA üzerinden evden eğitimle ilgili yapılması gerekenler...

UZAKTAN EĞİTİM NASIL OLACAK?

EBA zaten halihazırda eğitimde uzaktan eğitim amacıyla kullanılan bir sistemdi. Öğretmenlerin ve öğrencilerin şimdiye kadar ek kaynak ve uygulama amacıyla kullandıkları EBA sisteminde bundan sonra ara tatil boyunca uzaktan eğitim gerçekleştirilecek. Türkiye'nin 81 ilinden öğretmenler tarafından EBA sistemine yüklenen içerikler yoluyla öğrenciler eğitimine EBA üzerinden devam edecek, verilen ödevlerini yapabilecek. 

EBA NASIL İNDİRİLİR? (WEB SİTESİ, ANDROİD VE İPHONE UYGULAMA İNDİRME)

EBA uzaktan eğitim sistemine giriş yapabilmek için ya EBA internet sitesi üzerinden giriş yapılarak ya da akıllı telefon veya tabletler indirerek giriş yapılabilir. Android telefonlar için EBA Uygulaması (android) ve iphone telefonlar için ise EBA uzaktan eğitim (apple) linkleri üzerinden uygulama indirilebilir. İndirme işlemi gerçekleştirdikten sonra yapılacak işlem EBA'da eğer daha önceden bir kayıt açılmışsa bu kayıt üzerinden giriş yapmak. Eğer daha önce bir EBA hesabı açılmamışsa bu durumda EBA uzaktan eğitim uygulamaları için bir hesap açmak gerekiyor.

EBA EVDEN EĞİTİM HESAP AÇMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

EBA sayfasına girildiğinde karşınıza çıkacak olan ilk menüde web siteleri için sağ üst köşede, androdi ve iphone uygulamalarında ise yine sağ üstte açılan menü butonuna tıklayınca Öğretmen Girişi, Öğrenci Girişi ve Veli Girişi gibi 3 seçenek açılacak. Bu seçeneklerden hangisi sizin durumunuza uygunsa ona tıklayarak açılan e-devlet kapısı üzerinden giriş yapmak mümkün. Öğrenciler ve veliler için TC Kimlik no ve e-devlet şifrelerini kullanarak kendilerine özel EBA sayfasına giriş yapmak mümkün. Zaten öğrenciler ve veliler MEB'in veri tabanında kayıtlı olduğu için kendi sınıfında özel içeriklere ulaşabilecekler.

Fakat velilerin burada dikkat etmesi gereken nokta şu: Veliler EBA'ya e-devlet şifresiyle giriş yaparken MEB veri tabanında öğrencinin velisi olarak görünen kişi üzerinden giriş yapabilmesi mümkün.

Uzaktan eğitim nasıl oluyor? EBA evden eğitime geçiliyor. EBA şifresi nasıl alınır? - Resim : 1

EBA KOD NEDİR? NASIL KULLANILIR? EBA KOD NASIL ALINIR?

EBA'ya giriş için en hızlı ve kolay yol, karekod ile giriş yapmak. Bunun için EBA Mobil uygulamasına giriş yaparak Ana Sayfanın sağ üst köşesinde yer alan karekod ikonuna dokunarak bu karekodu telefona okutmak gerekiyor.

EBA'ya bunun dışında MEBBİS kullanıcı adı ve şifresi ile girmek de mümkün. Bunun için de daha önce MEBBİS'de belirlenmiş olan kullanıcı adı ve şifrenin kullanılması gerek.

EBA ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

EBA şifresini E-Okul kullanıcı adınız ve şifrenizle alabilirsiniz. Bunun için gereken tek şey Öğrencinin TC kimlik numarası, okul numarası ve nüfus cüzdanı hane, sıra no gibi bilgileri hazır bulundurmak. Çıkacak olan ekranda bu bilgileri girdikten sonra EBA kullanıcı adı oluşturulup şifre alınabilir. Eğer EBA şifrenizi unutursanız kaydettiğiniz telefon numarası veya e-posta adresine şifre sıfırlama linki isteyebilirsiniz.

EBA NASIL KULLANILIR?

EBA şifresi oluşturulup sisteme giriş yaptıktan sonra açılacak olan sayfada çocuğunuzun adı soyadı, okuduğu okul gibi bilgilerin yanında Sayfam, EBA Portfolyö, Dersler, Kütüphane, Çalışmalarım, Takvim, Gruplar gibi menüler bulunuyor.

SAYFAM bölümünde aslında EBA'da o ana kadar çocuğunuzun neler yapmış olduğu görülebiliyor. Yani örneğin EBA'da ne yaptın bölümünde yapılan dersler, kütüphanede geçirilen vakit, EBA portfolyoda geçirilen süre, Sınavlar bölümleri dakika olarak görülüyor.

Ayrıca grafikle son 7 günde kullanım süresi de izlenebiliyor.

Ayrıca öğretmenler tarafından çocuğunuza gönderilmiş çalışmalar da aynı sayfa yer alıyor. 

EBA Portfolyo bölümünde çocuğunuzun EBA Akademik Durumu izleniyor.

Örneğin performans düzeyi ilkokul, ortaokul, lise gibi bilgiler bu sayfada yer alıyor.

Ayrıca çalışmalar, Sosyal Sorumluluk ve Ders Projeleri , Sertifika ve Katılım Belgeleri , Başarılar , Etkinlikler , Öğretmenlerin Görüşleri , Öğretmenlerin Seçtikleri başlıkları bulunuyor.

DERSLER bölümünde ise öğrencinin sınıfına göre aldığı dersler yer alıyor. Öğrencilerin yapacakları ve öğretmenleri tarafından EBA'ya yüklenmiş olan dersler işte bu alanda görünecek. Örneğin öğretmen bu alana kitap da yükleyebiliyor, evde yapılacak etkinlikleri de.

EBA