Unuttuğum eşyam burada mı?

Yaşam Haberleri
Unuttuğum eşyam burada mı?
Avcılar'da unutulan eşyaların satıldığı dükkan, günün her saati yoğun. Fotoğraf: Sibel Gülersöyler

İstanbul'da 35 yıldır havalimanında unutulan eşyaların ihalesini alan Aziz Korkmaz, bunları Avcılar'daki mağazasında satıyor. Mağazada en çok teknolojik ürünler dikkat çekiyor, piyasa fiyatının 3'te birine satılıyorlar. Bugüne dek unutulan ilginç eşyalar arasında takma diş bile var.

Bugüne kadar eşyalarınızı herhangi bir yerde unuttunuz mu? Eşyalarınızı eğer uçakta unuttuysanız artık onları bulabileceğiniz bir yer var. İstanbul Avcılar'da dükkanı olan Aziz Çelik, tam 35 yıldır uçaklarda unutulan eşyaların ihalesine giriyor ve kazanıyor.

Unuttuğum eşyam burada mı? - Resim : 1
Aziz Çelik, tam 35 yıldır unutulan eşyaları düzenliyor ve satıyor. Fotoğraf: Sibel Gülersöyler

Kayıp Eşya Endeksi'ne göre, vatandaşlar en çok telefonlarını unutuyor. Bunu, cüzdan ve anahtar takip ediyor. Pazar günleri en çok kulaklık ve hoparlör takside unutulurken, pazartesi günleri ise genelde telefon unutuluyor.

EN ÇOK EŞYA UNUTULAN GÜNLER CUMARTESİ VE PAZAR

Bu unutkanlıklar ise taksilerde geçerli. Dünya’daki rakamlara göre Fransa, Polonya ve İspanya en çok eşya unutulan ülkeler arasında yer alıyor. En çok eşya unutulan günler ise cumartesi ve pazar olarak göze çarpıyor.

Unuttuğum eşyam burada mı? - Resim : 2
Dükkanda neredeyse her çeşit unutulan eşya görmek mümkün. Fotoğraf: Sibel Gülersöyler

"EN ÇOK RAĞBET TEKNOLOJİK ÜRÜNLERE VAR"

Çelik'in unutulan eşyaları sergilediği Avcılar'daki dükkanına gidiyoruz. İçerideki eşyaların büyük bir kısmı ise orijinal. Korkmaz, en çok teknolojik ürünlere rağbet olduğunu söylüyor. Bu ürünler ise genellikle piyasa fiyatının üçte biri fiyatına satılıyor. Ürünlerin dükkana ilk geldiği zaman ise, kapıda sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşuyor.

UNUTULAN ÜRÜNLER 1 YIL SONRA RAFLARA GELEBİLİYOR

Havaalanlarında unutulan ürünlerin ise öncelikle 6 aylık bir bekleme süresinden geçmesi gerekiyor. Sonraki 6 ayda da tasnif ediliyor ve bir yılın ardından ihaleye çıkarılıyor. Korkmaz ise ihaleyi kazandıktan sonra malzemeleri TIR'lara yükleyip ayrıştırıyor.

Unuttuğum eşyam burada mı? - Resim : 3
Ürünlerin çoğu ise orijinal. Fotoğraf: Sibel Gülersöyler

 YILIN 365 GÜNÜ ÜRÜN VAR

Unutulan eşyalar arasında ise yok yok. Teknolojik ürünlerden kıyafetlere, ayakkabılardan, halıya ve kumandaya hatta takma dişe kadar pek çok ürün mevcut. Korkmaz, sadece havaalanları değil gümrüklerde unutulan eşyalar için de aynı emeği gösterdiklerini anlatıyor. “Burada yılın 365 günü ürün var. Amacımız, zararına, karına bakmadan markalı ürünleri uyguna vermek.

"UNUTTUKLARI EŞYALARININ PEŞİNE DÜŞENLER..."

Teknolojik ürünler geldiğinde onların hafıza kartlarını mutlaka sıfırlıyoruz” diyen Korkmaz, “Unuttukları eşyalarının peşlerine düşen var mı?” sorumuzu da şu sözlerle yanıtlıyor:

“Geçen gün Sabiha Gökçen'de baterisini unutan bir kişi, ürününü buldu ve bizden satın aldı. Yani bir ay önce unutulan eşya bizde değildir ama geçen yıl unutulan eşyanın bizde olma ihtimali yüksek. Bir seferinde de uçak lastiği unutulmuştu onu da Adana'dan gelen birisi uçak restoranı için satın aldı.”

"FOTOĞRAF ALBÜMÜ BULDUK, SAHİBİNE ULAŞTIRDIK"

Unutulan eşyaların arasında fotoğraf albümleri de bulduklarını anlatan Korkmaz, bir anısını da şöyle anlatıyor:

“Tekirdağ'dan bir kadın ulaştı bize fotoğraflarını istedi, kendisi de gelemeyince biz adresine kargoladık ücret ise talep etmedik.

Unuttuğum eşyam burada mı? - Resim : 5
Çelik de daha önce bir eşyasını unuttuğunu ve nasıl bulduğunu anlattı. Fotoğraf: Sibel Gülersöyler

“Daha önce siz bir şeyinizi unuttunuz mu?” sorusunu da Korkmaz, “Evet, havaalanında takım elbisemi unuttum sonra fark ettim ve buldum” diye cevap veriyor.

sibel.gulersoyler@haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel

unutulan eşyalar Avcılar havalimanında unutulan eşyalar