Ünlülerden 'Azerbaycan Devlet Bayrak Günü' kutlaması

Bugün Azerbaycan'ın 'Devlet Bayrak Günü'. Türk siyasetçiler ve birbirinden ünlü sanatçılar, Haber Global ekranlarında Azerbaycan halkını kutladı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Azerbaycan Devlet Bayrak Günü' ile ilgili şunları söyledi:

"Tek millet, iki devlet" tanımıyla güçlenen kardeşliğimizi daha yüksek seviyelere çıkarmak hem ortak mirasımıza hem de gelecek nesillere olan borcumuz ve görevimizdir. Çünkü özgürlüğümüz, geleceğimiz, barışımız birbirine bağlıdır. Türkiye Azerbaycan'dır, Azerbaycan ise Türkiye'dir."

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov, bu değerli kutlama için mevkidaşına teşekkür etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan'ın Türkiye'nin yokluğunda ülkenin haklarını her zaman koruduğunu söyledi.

Azerbaycan'ı 'Bayrak Günü'nde; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Levent Gök, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, oyuncu Okan Bayülgen, şarkıcı Ivana Sert, şarkıcı Hakan Peker, müzisyen Mustafa Ceceli, futbol yorumcusu Tümer Metin, sunucu Saba Tümer, aktör Selim Bayraktar, şarkıcı Ebru Yaşar ile Türkiye'nin önde gelen birçok ünlü ismi kutladı.

Azerbaycan'ın üç renkli bayrağı 9 Kasım 1918'de Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Hükümeti toplantısında bir devlet sembolü olarak kabul edildi.

27 Nisan 1920'deki Bolşevik istilasının ardından üç rekli bayrak yerini, Sovyet bayrağına bıraktı.

17 Kasım 1990'da, Nahçıvan'ın (AR) Yüksek Kurulu kararı ile restore edildi ve özerk cumhuriyetin ulusal bayrağı olarak kabul edildi.

5 Şubat 1991'de, Azerbaycan Yüksek Sovyeti'nin kararıyla, mevcut üç renkli ve ay yıldızlı bayrak bağımsız cumhuriyetin devlet bayrağı ilan edildi.

Azerbaycan ünlü kutlama