Ümit Özdağ: Anadolu'ya dönmek isteyenlere dönüş için iş imkânı yaratacağız

Zafer Partisi Ümit Özdağ 2023 Seçimleri 14 Mayıs Seçimleri
Ümit Özdağ: Anadolu'ya dönmek isteyenlere dönüş için iş imkânı yaratacağız

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da 14 Mayıs'ta kullanılacak oy ile Türkiye'nin kaderinin belirleneceğini söyleyerek, "Türkiye'nin Türkiye olarak mı kalacağına yoksa göçmenistan mı olacağına karar vereceksiniz." dedi.

Türkiye'ye 2011'den bu yana milyonlarca sığınmacının ve kaçakların geldiğini ifade eden Özdağ, o tarihten itibaren sığınmacıların doğum yoluyla nüfuslarının hızla arttığını söyledi.

Özdağ, "Sığınmacıların sağlık, ilaç, hastane, eğitim masraflarını Türk halkı ödüyor. Şimdiye değin harcadığımız para 151 milyar dolar." ifadesini kullandı.

Suriye'nin kuzeyinde Suriyeli devlet memurlarının maaşlarını da Türk halkının ödediğini aktaran Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Suriye'nin kuzeyinde harcadığımız para 30 milyar doları geçti. Özetle, Türk halkı sığınmacılar için 180 milyar dolar harcadı. Her Türk 2000 dolar yani 40 bin liradan daha fazla para harcadı. Türkiye, sayıları 13 milyonu bulan sığınmacı ve kaçak ile ekonomik kalkınmasını gerçekleştiremez. Türklerin azınlık olduğu bir göçmenistanda güvenliğinizi de sağlayamazsınız. Türkiye, dünyanın lunaparkı değildir. Her ipini koparan gelip bu ülkede dileği gibi kalamaz. Babalarımızın ve bizim çocukluğumuzda güvenli yürüdüğümüz yollarda çocuklarımızın ve torunlarımızın da güvenli yürümesini istiyoruz."

Zafer Partisi kurulana kadar bütün siyasi partilerin, sığınmacıların Türkiye'ye nasıl entegre edileceğini düşündüklerini belirten Özdağ, "Zafer Partisi kurulup bütün sığınmacı ve kaçakları Anadolu Kalesi Projesi ile gerekirse bir sene içinde gerekirse zorla yollayacağını açıklayınca hepsi utangaç bir şekilde politika değiştirmek zorunda kaldılar. Şimdi biz de yollayacağız ancak 'gönüllü' diyorlar. Gönüllü kimse gitmez." değerlendirmesinde bulundu.

Özdağ, 2011 öncesinde Orta Doğu'nun, Gaziantep-Kilis-Hatay hattında sona erdiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak son 10 senede yaşanan göçlerle Orta Doğu, hatta Pakistan/Afganistan Türkiye içine doğru yayıldı. Buna 'dur' denilmez ise Orta Doğu Edirne'de bitecek. Türkiye, vazgeçilmez bir şekilde Orta Doğu'nun parçası olacak. Güneydoğumuz Afganistanlaşacak. Bu durum hepimizi ancak öncelikle kadınlarımızı, onların yaşam tarzını ve özgürlüğünü etkileyecek. Hiç kimse Türkiye'de kadınların yaşam tarzlarına karışamaz. Ancak görüyoruz ki, kadınlarımız sığınmacı ve kaçakların taciz eden bakışlarının saldırısına uğruyorlar. Bu duruma artık son verme zamanı gelmiştir.

Zafer Partisi'ne vereceğiniz her oy 13 milyon sığınmacı, kaçak gitsin anlamına gelecektir. Vermeyeceğiniz oyları da 'Türk halkı sığınmacıların kalmasını istiyor' manipüle edeceklerdir. Sizden 13 milyon sığınmacıyı 1 yıl içinde tarihin en büyük geri dönüş operasyonu ile vatanlarına yollamak için destek ve oy istiyorum. Ülkemizin göçmenistan olmasını engelleyin. Kendi ülkemizde azınlık olmayalım."

"İstanbul, Antakya’nın kaderini paylaşmamalı"

Türkiye'nin karşı karşıya olduğu ikinci yaşamsal meselenin yaklaşan İstanbul depremi olduğunu vurgulayan Özdağ, "İstanbul depreminde yıkılması beklenen bina sayısı 90 bin ile 110 bin arasında. 45 bin bina çökse ve her binada 10 kişi ölse 450 bin kişi ölecektir. Arama kurtarma için gereken uzman sayısı 720 bin kişi olacak. Zafer Partisi olarak söz veriyoruz. İstanbul'un tarihin en büyük ölüm tarlası olmasına izin vermeyeceğiz. İstanbul, adeta bir atom bombası saldırısına uğramış Japon kentleri Hiroşima ve Nagazaki'ye benzeyen sevgili Antakya’nın kaderini paylaşmamalı." dedi.

Özdağ, İstanbul Acil Eylem Komitesini kuracaklarını, İstanbul'da ilçelere vali ve il emniyet müdürlüğü yapmış deneyimli kadroları atayacaklarını, evleri boşaltmak zorunda kalanların kirasını 2 sene devletin ödeyeceğini, taşınma konusunda devlet ve belediye imkanlarının kullanılacağını, Anadolu'ya dönmek isteyenlere dönüş için iş imkânı yaratacaklarını, İstanbul'da yaşayan 4 milyon 'sığınmacı ve kaçağı' hızla ülkelerine yollamaya başlayacaklarını söyledi.

"Uyuşturucuyla Mücadele Müsteşarlığı kuracağız"

Türkiye'deki bir diğer tehdidin uyuşturucunun yaygınlaşmasını olduğunu savunan Özdağ, şunları kaydetti:

"Türkiye, dünya uyuşturucu ticaretinde hedef ülke konumundadır. İstanbul'da Amsterdam ve Berlin'den daha fazla uyuşturucu kullanılmaktadır. Artık belirli bir sınır çoktan aşılmıştır. Zafer Partisi olarak uyuşturucu ile mücadelede kurumsal ve hukuki yeni düzenlemeler yapacağız. Yurtdışında operasyon yapma yetkisi olan Uyuşturucu ile Mücadele Müsteşarlığını kuracağız. Uyuşturucu baronlarına terör örgütü lideri muamelesi yapacağız. Uyuşturucu satıcıları için özel ve topluma karşı suçlarını ödeyecekleri bir ceza sistemi geliştireceğiz. Siyaset uyuşturucu bağını kopartacağız. Uyuşturucu pençesine düşen çocuklarımızı uyuşturucunun pençesinden geri almak için geniş bir rehabilitasyon programı hazırladık. Zor günlerden geçiyoruz, ancak biz tarih sahnesinde 4000 seneden beri var olan bir büyük milletin çocuklarıyız. Bu zor günleri aşacağız. Zafer büyük Türk Milleti'nin olacak."

Kaynak: AA

zafer partisi Ümit Özdağ 2023 seçimleri 14 Mayıs seçimleri