Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İpek Özkal Sayan: Hâkim ve Savcılar Kurulu yeniden yapılandırılacak

2023 Seçimleri Memleket Partisi 14 Mayıs Seçimleri
Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İpek Özkal Sayan: Hâkim ve Savcılar Kurulu yeniden yapılandırılacak

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İpek Özkal Sayan, parti olarak bu seçim döneminde hem Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ve 81 ildeki milletvekili adayları ile vatandaşların oylarına talip olduklarını ifade etti.

Sayan, partilerinin ilkelerine bağlı kalarak, tek başına seçime girme kararı aldığını belirterek, "Memleket Partisi, 'ne Cumhur ne Millet, tek yol memleket' diyerek yola çıktı ve Türkiye'ye üçüncü bir seçeneği Atatürk'ün yolunu sundu. Bugün her iki ittifakta Türkiye'nin yaralarına merhem olmaktan çok uzaktır. Biz partimizle ve cumhurbaşkanı adayımızla Türkiye'nin sorunlarını iyi analiz ediyor ve projelerimizle Türkiye'yi aydınlık yarınlara ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz." dedi.

Terörün her türlüsünü reddettiklerini, ayrımcılığa karşı çıktıklarını aktaran Sayan, doğayı ve çevreyi merkeze koyarak hareket ettiklerini bildirdi.

"Kadına şiddete ve çocuk istismarına tavizsiz olarak duruşumuzu belirliyoruz. Ülkesine bağlı, milli egemenliği esas alan, toplumun değerleriyle barışık kadrolarımızla halkın iktidarını kurmak ve halka hizmet etmek için gün sayıyoruz. Çünkü görüyoruz, 21 yıldır iktidarda bulunanlar, ülkenin hiçbir temel sorununu çözememiş, içi boş vaatlerle bir seçim daha kazanma peşindedir." ifadelerini kullanan Sayan, akıl, adalet ve ahlakı her alanda önceleyerek Türkiye'yi yeniden inşa edeceklerini dile getirdi.

Sayan, yargıda gerekli düzenleme ve reformların derhal yapılmasını istediklerini vurgulayarak, "Hâkim ve savcıların talimatla hareket etmelerine son verilecek, hâkim güvencesi mutlaka sağlanacaktır. Bağımsız etkin ve gecikmeyen bir yargı düzeni kurulacaktır. Hâkim ve Savcılar Kurulu yeniden yapılandırılacak, adalet bakan ve bakan yardımcısı bu kurulda yer almayacaktır." şeklinde konuştu.

Temel hak ve özgürlükler, kanun önünde eşitlik, çoğulculuk ve özgür basın anlayışının partileri için esas olduğunu kaydeden Sayan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Medya özgürleştirilecektir. Tüm terör örgütlerine karşı tavizsiz mücadele edilecektir. Devlet yönetiminde kamu yöneticilerinin hukuka, bilime, kamu yararına uygun ve tarafsız biçimde görev yapmaları esas olacaktır. Kamu personeli seçiminde ve yükseltilmelerinde liyakat, ehliyet ve kariyer anayasamız olacak, kayırmacılığa son verilecektir. Ekonomide zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan politikalara son verilecektir. Üretime dayalı, gelirin hakça bölüşüldüğü refah ekonomisine geçilecek, yaratıcılık ve girişimcilik teşvik edilecektir."

Kaynak: AA

memleket partisi İpek Özkal Sayan 2023 seçimleri 14 Mayıs seçimleri TRT