Uluslararası Marka Ödülleri’nden “Mutfak Hikayeleri” ve “İyi Ki Sigortalıyım” Programlarına ödül!

Haber Global
Uluslararası Marka Ödülleri’nden “Mutfak Hikayeleri” ve “İyi Ki Sigortalıyım” Programlarına ödül!

“Uluslararası Marka Ödülleri”, Event Garden'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Haber Global’de ekrana gelen Yapımcılığını Proje Park’ın üstlendiği Sahrap Soysal ile Mutfak Hikayeleri “Yılın En Başarılı Gezi ve Yemek Programı”, Güler Gür ile İyi Ki Sigortalıyım “Yılın En Başarılı Aktüel Programı” ödülüne layık görüldü.

Yapımcı Özlem Çelik: “Bugün Proje Park Yapım olarak 3 ödül ile dönüyoruz. Haber Global’de yaptığımız 2 program da ödül aldı. Biri Sahrap Soysal ile Mutfak Hikayeleri diğeri Güler Gür ile İyi Ki Sigortalıyım programı. Çok mutluyum. Bir de ödülü kadınlarla aldığımız için mutluyum. Tabii ki bu projede bir sürü çalışan var hepsine çok teşekkür ediyorum bütün ekip arkadaşlarıma.” dedi.

Özge Ulusoy’un sunduğu törende sanat, medya ve iş dünyasından birçok önemli isme ödül verildi. Demet Akalın şarkılarıyla misafirlere keyifli anlar yaşattı.

2022 Mart ayından itibaren Haber Global ekranlarında yayınlanan Mutfak Hikayeleri, geleneksel Türk mutfağından örnekleri ve farklı yörelerin mutfaklarını gezerek izleyiciyle buluşturuyor.

Uluslararası Marka Ödülleri’nden “Mutfak Hikayeleri” ve “İyi Ki Sigortalıyım” Programlarına ödül! - Resim : 1

Uluslararası Marka Ödülleri’nden “Mutfak Hikayeleri” ve “İyi Ki Sigortalıyım” Programlarına ödül! - Resim : 2

Bitmek bilmeyen enerjisiyle Sahrap Soysal, ülkemizin farklı köşelerinde izleyicilerin karşısına çıkıyor. Yemeklerin hikayelerini, şehirlerin kültürünü, tarihini ve değişimini “Mutfak Hikayeleri”nde izleyenler ile paylaşarak, şehir turizmine katkı sağlıyor.

Uluslararası Marka Ödülleri’nden “Mutfak Hikayeleri” ve “İyi Ki Sigortalıyım” Programlarına ödül! - Resim : 3

Ziyaret ettiği illerde o şehrin önde gelen isimleriyle yörenin yemeklerini birlikte yapıp, tadına bakan Soysal, sosyal meselelere de dikkat çekiyor. Özellikle üreten kadına destek konusunu öne çıkarıyor.

Uluslararası Marka Ödülleri’nden “Mutfak Hikayeleri” ve “İyi Ki Sigortalıyım” Programlarına ödül! - Resim : 4

Sahrap Soysal hakkında

1959, Gümüşhane doğumlu. 1983 yılında ODTÜ Kimya Bölümü’nden mezun oldu. 1989-1990 yılları arasında Londra’da İşletme, Pazarlama ve Halkla İlişkiler programlarını tamamladı. 1993’te Almanya’da Mühendislik Sigortaları ve Genel Sigortacılık eğitim seminerine katıldı.

1999-2000 yılları arasında mahmure.com’da “Anne ve Çocuk” köşesini hazırladı. 2000-2002 yıllarında Kanal D’de Sabah Şekerleri programında “Sahrap Abla” köşesini hazırladı ve sundu.
2001 -2003 yılları arasında Kanal D’de “Mutfakta Keyif” programını hazırladı ve sundu. 2002 yılında Doğan Yayın Grubu gazetelerinde, yemek eki dergilerinde yayın danışmanı ve editör olarak çalıştı. Parents, Gezgin, Seninle dergileri için özel yemek sayfaları hazırladı. Kelebek gazetesinde “Bir Yemek Masalı” köşesini yazdı. 2003 yılında Hürriyet Almanya için “Sahrap Soysal ile Ziyafet” dergisini hazırladı.

Uluslararası Marka Ödülleri’nden “Mutfak Hikayeleri” ve “İyi Ki Sigortalıyım” Programlarına ödül! - Resim : 5

 

“Bir Yemek Masalı”, “Anne Ben Acıktım”, “Sevgilim Akşama Ne Pişirdin”, “Derviş Sofraları”, “Anadolu Lezzet Dolu”, “Her Eve Lazım Salata ve Mezeler”, “Kalaylı Kaplarda Alaylı Yemekler”, “Labneli Lezzetler” ve “Zeytinli Yemekler” adlı sekiz adet yemek kitabı yazdı.

Soysal, “Bir Yemek Masalı” kitabıyla Uluslararası Gourmand yemek kitapları yarışmasında dünya birinciliği kazandı. “Derviş Sofraları” isimli kitabıyla yemek kültür tarihi dalında Londra ve Frankfurt Kitap Fuarları’nda ödül aldı. 2005’te TRT 1’de yemek kültür programı sunuculuğu, 2007’de “Her Eve Lazım” program sunuculuğu, 2011’de “8 Numarada Şenlik Var” program sunuculuğu, 2012-2016 yıllarında Star TV yemek programı sunuculuğu, 2016-2018 yılları arasında da Kanal D’de yemek programı sunuculuğu yaptı.

Sahrap Soysal, 20 Mart 2022 tarihinden itibaren Haber Global’de “Mutfak Hikayeleri” programıyla seyirci ile buluşuyor.

Evli olan Soysal, Mehmet ve ikiz Hasan ile Ömer’in annesidir.

2023 Mart ayından itibaren Haber Global ekranlarında yayınlanan İyi Ki Sigortalıyım programında ise, siber sigortalar, finansal sigortalar, hayat sigortası ve sağlık sigortasına dair her şeyi ve bilinmeyenleri ekrana getiriyor.

Uluslararası Marka Ödülleri’nden “Mutfak Hikayeleri” ve “İyi Ki Sigortalıyım” Programlarına ödül! - Resim : 6

Güler Gür Hakkında

İstanbul doğumlu. İlk - orta ve lise eğitimini Vehbi Koç Vakfı Lisesi’nde tamamladıktan sonra, halen yapmakta olduğu mesleği “sigortacılık” ile tanıştı. Başak Sigorta A.Ş.’de staj deneyiminden sonra Milli Reasürans A.Ş.’de sigortacılık üzerine eğitim aldı. Londra ve Dubai’de yangın sigortaları konusunda aldığı eğitim ve etkinlikler sonrası 2013 yılından bu yana faaliyetlerini sigorta acentesi olarak yürütmektedir.

Uluslararası Marka Ödülleri’nden “Mutfak Hikayeleri” ve “İyi Ki Sigortalıyım” Programlarına ödül! - Resim : 7

Uluslararası Marka Ödülleri’nden “Mutfak Hikayeleri” ve “İyi Ki Sigortalıyım” Programlarına ödül! - Resim : 8

Son yıllarda üzerinde hassasiyetle durulması gereken siber saldırılar ve kişisel veri koruma kanunu, finans - ekonomi ve dijital iş planlama / yönetimi üzerine birçok seminer ve etkinliğe katıldı. Mesleğin bilinirliği ve Türkiye’de sigorta bilincinin artmasını hedeflemektedir.

Uluslararası Marka Ödülleri’nden “Mutfak Hikayeleri” ve “İyi Ki Sigortalıyım” Programlarına ödül! - Resim : 9

Kaynak: Haber Global TV

mutfak hikayeleri