Ukrayna lideri Volodimir Zelenski bugün İstanbul’a geliyor

Gündem haberleri son dakika Volodimir Zelenski Ukrayna Rusya
Ukrayna lideri Volodimir Zelenski bugün İstanbul’a geliyor

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın ilk gününden itibaren barış için çabalayan ve küresel gıda krizini çözen Tahıl Koridoru’nu hayata geçiren Türkiye bu kapsamda önemli bir konuğu ağırlıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine bugün İstanbul’a gelecek.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın ilk gününden itibaren barış diplomasisi yürüten Türkiye, bir adım daha atıyor. Savaşın son bulması için mücadelenin yanı sıra Tahıl Koridoru Anlaşması ile de dünyaya rahat bir nefes aldıran Türkiye, kritik bir ziyarete sahne olacak. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine, bugün İstanbul’a gelecek.

BAŞ BAŞA GÖRÜŞME

Ziyaret kapsamında Erdoğan ile Zelenski, baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek. Görüşmelerde, Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili son gelişmeler, süresi 17 Temmuz’da dolacak Tahıl Koridoru Anlaşması ile iki ülke arasındaki ilişkiler ele alınacak.

SÜRE ÜÇ KEZ UZATILDI

Erdoğan ve Zelenski, en son geçtiğimiz yıl ağustos ayında Ukrayna’nın Lviv kentinde bir araya gelmişti. Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle yaşanan “gıda krizi” riskinin ortadan kaldırılması amacıyla oluşturulan anlaşmanın süresi, şu ana kadar üç kez uzatılmıştı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski Rusya ukrayna Dünya haberleri Tahıl koridoru Gündem haberleri