Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ile NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten flaş açıklama

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna Savaşı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ile NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları toplantısı öncesi açıklama yaptı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ile NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları toplantısı öncesi açıklama yaptı.

Stoltenberg'in açıklamaları şöyle: 

Ukrayna hükümeti ve halkının cesaretini takdir ediyoruz. Her gün Rus saldırılarına direniyorsunuz.

NATO yıllardır Ukrayna ordusuna eğitim hizmeti verdi, Bugün de Ukrayna ordusunun kendini savunması için ekipman desteği sağlıyoruz

Bugünkü toplantıda Ukrayna'ya daha fazla savunma sistemi, tanksavar sistemi gibi silahların tedarik edilmesini konuşacağız. NATO'nun Ukrayna'ya tedarik ettiği silahların sahada etkili olduğunu görüyoruz.

Mütteffikleri Ukrayna'ya daha fazla silah yardımında bulunmaya davet ettim. Ukrayna'nın ülkesini savunmak için silaha ihtiyacı var. 

"AVRUPA LİMANLARI RUS GEMİLERİNE KAPATILMALI"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'nın açıklamaları şöyle:

Bugünkü gündemim çok basit 3 maddeden oluşuyor. Silah, silah, silah! Ukrayna ordusu ve halkı son haftalarda nasıl savaşabileceğini ve kazanabileceğini gösterdi. Ama bunu daha fazla silah olmadan sürdüremeyiz. Daha çok silah alırsan Buça katliamı tekrarlanmaz. Bugün Ukrayna'ya verilecek olan silahlar barış amacına hizmet ediyor. Savunma ve taarruz silahı ayrımını kabul etmiyoruz. Ukrayna ordusunun kullanacağı her silah savunma niteliğindedir. Almanya daha fazlasını yapabilir ilave silah tedariki konusunda kendileriyle görüşmemiz sürüyor. Geçen hafta yaptırım baskısı daha zayıftı. Şimdi daha da arttı ama yüzde yüz başarılı olduğumuzu söyleyemeyiz. Petrol ve doğalgaz ambargosu gerekli, Avrupa limanları Rus gemilerine kapatılmalı

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna Rusya Ukrayna savaşı İngiltere türkiye ABD ukraynada son durum ukraynada neler oluyor