Türkiye'nin örnek uygulaması Azerbaycan'da da hayata geçiriliyor

Haber Merkezi
Azerbaycan Gündem haberleri

Türkiye'de yıllardır başarıyla uygulanan koruyucu aile sistemi kardeş Azerbaycan'da da hayata geçiriliyor. Örnek sistemin Azerbaycan'da uygulanması için çalışmalar sürüyor.

Koruyucu aile sistemiyle Türkiye'de binlerce çocuk aile şefkatine kavuştu. 8 bin 547 aile 10 bin 256 çocuğa koruyucu ailelik yapıyor. Sayı her geçen gün artıyor.

Sistemin başarısı sonrası kardeş Azerbaycan da harekete geçti. İlk olarak 2021'de Azerbaycan Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlantıya geçti. Koruyucu aile sisteminin Azerbaycan'da uygulanabilmesi için heyet Türkiye'ye davet edildi. sistem anlatıldı, 2022'de Azerbaycanlı 60 görevliye gerekli eğitim verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş "Bugün koruyucu aile hizmet modelimiz uluslararası kurumlar tarafından takdir alan bir program haline dönüştü. Bu kapsamda Azerbaycan'la koruyucu aile hizmet modelinin hayata geçirilmesi için ortak çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Türkiye'den de 5 görevli Azerbaycan'a gönderilerek oradaki personele de 1 yıl boyunca danışmanlık hizmeti sağlandı. Geçtiğimiz yıl ekim ayında da 2024-2025 faaliyet raporu imzalandı. Yıl boyunca karşılıklı ziyaret ve danışmanlık hizmetleri devam edecek. Çalışma tamamlandığında kardeş Azerbaycan'da sistem uygulamaya sokulacak.