Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğu için nefesler tutuldu! Fırlatma töreni hangi kanalda? Fırlatma töreni canlı izle! Astronot Alper Gezeravcı kimdir?

İstanbul/haberglobal.com.tr
Alper Gezeravcı NASA Uzay haberleri
Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğu için nefesler tutuldu! Fırlatma töreni hangi kanalda? Fırlatma töreni canlı izle! Astronot Alper Gezeravcı kimdir?

Türkiye'de tüm gözler Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilecek ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın yolculuğuna çevrilmiş durumda. Fırlatma töreni birçok ilden izlenebilecek. Peki, ilk Türk Astronot'un (Alper Gezeravcı) uzay yolculuğu saat kaçta, nasıl izlenecek?

Türkiye'nin İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna saatler kaldı. Heyecanla beklenen uzay yolculuğunun saati ve yeri de merak ediliyor. Gezeravcı, ‘Ax-3’ görevi için 4 kişiden oluşan mürettebat yer alıyor. Peki Alper Gezeravcı ne zaman uzaya gidecek? Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu hangi kanalda canlı yayınlanacak? İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte merak edilen ayrıntılar...

Uzaya gidecek ilk Türk uzay yolcusu Gezeravcı'nın görev tarihi belli oldu. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, misyonda İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte görev alacak. Karantina’da bulunan Gezeravcı, 17’i Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece 01.11’de düzenlenecek tören ile Uluslararası Uzay Istasyonu’na gidecek.

ALPER GEZERAVCI NE ZAMAN UZAYA GİDECEK?

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. Florida’dan yapılacak fırlatma işlemi bu gece (perşembe), 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece Türkiye saati ile 01.11’de gerçekleştirilecek. Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenme ise cuma günü saat 13.15’te gerçekleşecek. Bu adımla birlikte Türkiye’nin 2021’de ilan ettiği Milli Uzay Programı’nın ilk insanlı uzay misyonu hedefine ulaşacak.

Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı

Fırlatma töreni nedeniyle nefeslerin tutulacağı o anlar, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan ve bilim merkezlerinden takip edilebilecek.

ALPER GEZERAVCI UZAY GÖREVİ HANGİ KANALDA?

Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu NASA ve Axiom Space YouTube kanalları üzerinden canlı bir şekilde izleyebilirsiniz. Aşağıdaki link üzerinden söz konusu canlı yayınlara da ulaşabilirsiniz.

ALPER GEZERAVCI UZAY GÖREVİ CANLI İZLE

ALPER GEZERAVCI UZAY YOLCULUĞU NASA CANLI YAYIN

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

2 Aralık 1979 tarihinde Mersin'de dünyaya geldi.

Alper Gezeravcı, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olacak olan başarılı pilottur. Hava Harp Okulu'ndan elektronik mühendisi olarak mezun olan Alper Gezeravcı, daha sonrasında ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde harekat araştırması bölümünde yüksek lisans yapmıştır.

F-16 pilotu olan Alper Gezeravcı, 21 yıl boyunca Hava Kuvvetleri'nde önemli görevlere ve başarılara imza atmıştır.

Alper Gezeravcı, Hava Kuvveleri Komutanlığı'nda önemli başarılara imza atmış önemli bir Türk pilotudur. ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü Harekat Araştırması'nda yüksek lisans yaptı. F-16 Pilotu - Standardize Filo Akademik Kol Komutanı olarak görev yaptı.

Uzay haberleri