Türkiye'nin 'Akademi Ödülleri' sahiplerini bulacak! Bilal Erdoğan'dan Haber Global'e açıklamalar

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, 16 Aralık'ta sahiplerini bulacak İlim Yayma Ödülleri ile ilgili Haber Global'e açıklamalarda bulundu.

İlim Yayma Ödülleri, 16 Aralık'ta sahiplerini bulacak. İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Türkiye'nin Akademi Ödülleri olan İlim Yayma Ödülleri hakkında Haber Global'e açıklamalarda bulundu.

Bilal Erdoğan'ın açıklamaları:

2017 yılında vakıf olarak bugüne kadar yurtlarımızda kalmış akademisyenleri çağırdık. Bu sayı 500'ün üzerindeydi, 100'ün üzerinde akademisyen o gün katkı sağladı. İstişareler neticesinde akademik ödül eksikliğini tespit ettik. İlim Yayma'ya da bu ödül yakışır dedik. Vakfımızı kuran İlim Yayma Cemiyeti 1951'de kurulmuş. Bu gelenek bugün Türkiye'de burs verdiği, eğitim destekleri verdiği yüz binlerce gence dokunmuş bir gelenek. Ödüllerin 3.'sünü yapacağız.

Maksadımız Türkiye'deki üst düzey akademik çalışmaları ödüllendirmek. Ödülü aldıktan sonra azimleri artıyor. Onların çevresindeki insanlar da bunu örnek alıyorlar. Başlıbaşına olumlu etki oluşuyor.

İkinci olarak da en zeki çocuklarımız ilimlerine ilgi göstersin istiyoruz. Büyük ödülümüz 150 cumhuriyet altınından oluşuyor. Bunun da gençlerimizi bu tür kariyerlere teşvik edeceğini düşünüyoruz. Türkiye Yüzyılı hedefi için her şeyin temelinde akademik ilmi çalışmalar yatıyor.

İlim Yayma Ödülleri'nde sağlam temellere kurulu bir sistem işletiyoruz. Son onur kuruluna erişen son 3 adaydan haberimiz oluyor. Bir akademisyen kazanamazsan üzülürüm gibi kaygıları varsa bunu da karşılayacak şekilde, adayların birbirinden haberi olmadığı gibi, bu şekilde hassas bir ödül değerlendirme süreci işletiyoruz."

 

Kaynak: Haber Global TV