Türkiye'de yaşayan Ruslar fiyatlardan şikayetçi: Taksiye binmek turist için lüks oldu!

Zam Enflasyon Rusya İstanbul
Türkiye'de yaşayan Ruslar fiyatlardan şikayetçi: Taksiye binmek turist için lüks oldu!
Fotoğraf: DepoPhotos

Türkiye’deki yüksek enflasyonla artan fiyatlar Rusya medyasında da gündem oldu. Moskovskiy Komsomolets, Türkiye’de yaşayan Rusya vatandaşlarının yüksek fiyatlarla ilgili yorumlarına yer verdi.

 TurkRus web sitesinin aktardığına göre İstanbul’daki Rusların hayat pahalılığından yakınmalarının aktarıldığı haberden bir bölüm şöyle:
 
“Son beş yıldır İstanbul'a geliyorum. Bunca yıldır taksinin ortalama bir turist için bir lüks olarak görüldüğünü hatırlamıyorum. İki yıl önce, cüzdana çok dokunmadan business class bir taksiye binebilirdik. Fiyatlar Moskova'dan çok daha düşük görünüyordu."
 
"Bu yıl iki kere taksiye bindik. Havaalanından taksi bize 600 liraya (2150 ruble) mal oldu. Yaklaşık yarım saat yol gittik. İkinci seferde taksimetre 20 dakikada 360 lirayı (1280 ruble) gösterdi. Otelimiz, İstanbul'un merkezinde, ünlü İstiklal Caddesi bölgesinde, Rus Büyükelçiliği’ne bir taş atımı mesafede bulunuyordu." 
 
"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce, iki kişilik bir oda iki gece için 130 dolara (12 bin 320 ruble) mal oluyordu. Seçimden sonra fiyat 160 dolara (15 bin 160 ruble) yükseldi. Şimdi ise 200 dolara (18 bin 900 ruble) çıktı."
 
"Örneğin, bir kafede yerel standartlara göre mütevazı bir Türk kahvaltısı (iki çırpılmış yumurta, zeytin, tereyağı, reçel, bal, sebze, küçük bir tabak domates ve salatalık) yaklaşık 500 liraya (1800 ruble) mal oluyor. Bu sete ek olarak, üç kişilik bir omlet, bir omlet, krep ve üç kahve sipariş ettik. 6000 ruble ödedik."
 
"Öğle yemeği için para biriktirmeye karar verdik. Uzun zamandır uygun fiyatlı bir restoran arıyorduk. İstanbul standartlarına göre tatsız ama ucuz yedik. Üç kişi için 5000 ruble ödedik."

Kaynak: Diğer

turizm İstanbul Rusya