Türkiye ve BAE arasında Serbest Ticaret Anlaşması! Erdoğan'dan mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah bir yıl içinde deprem bölgesinin tamamındaki konut ihtiyacını çözecek sayıda, kaliteli ve güvenli yapının inşasını tamamlayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve BAE arasında düzenlenen Serbest Ticaret Anlaşması töreninde konuştu. Erdoğan, "(BAE ile Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması) Ticaret hacmimizi 5 yıl içerisinde 25 milyar dolar seviyesine çıkaracağımıza inanıyorum" mesajını verdi.  Erdoğan, "İnşallah bir yıl içinde deprem bölgesinin tamamındaki konut ihtiyacını çözecek sayıda, kaliteli ve güvenli yapının inşasını tamamlayacağız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasının ardından Ticaret Bakanı Mehmet Muş, iki ülke arasında anlaşmanın imzalandığını duyurdu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

6 Şubat sabahı yaşadığımız iki büyük depremle eşi benzeri görülmemiş alanda ve şiddette sarsıldık. 11 ilimizde 500 km çapında alanda etkili olan depremler çok büyük bir yıkıma yol açtı.

Adeta bir çeşit deprem fırtınasına tutulmuş durumdayız. Yer bilimciler içinden geçtiğimiz sürecin normal olmadığı konusunda hemfikirler.

Bu süreçte en büyük destekçilerimiz BAE gibi dostlarımız ve kardeşlerimizdir. İlk günden itibaren Türkiye'ye gönderdiğiniz arama kurtarma ekipleriniz Kahramanmaraş ve Adıyaman'daki faaliyetlerimize omuz vermiştir.

Yardımların nakli için tesis ettiğiniz hava ve deniz koridorlarıyla ayni ve nakdi destekleriniz için de şahsım ve milletim adına sizlere müteşekkiriz. Türk milleti bu zor günde uzatılan yardım elini hiçbir zaman unutmayacaktır.

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan türkiye BAE