Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi Zeynep Demirel Hatunoğlu: Ayrıştırmıyor, birleştiriyoruz

2023 Seçimleri 14 Mayıs Seçimleri
Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi Zeynep Demirel Hatunoğlu: Ayrıştırmıyor, birleştiriyoruz

Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi Zeynep Demirel Hatunoğlu, TRT'de partisinin propaganda konuşmasını yaptı. Hatunoğlu, "Ayrıştırmıyor, birleştiriyoruz" dedi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi Zeynep Demirel Hatunoğlu ise yoksulluğun ırk, din, mezhep tanımadığını bildirdi.

Türkiye Komünist Partisi'nin Edirne'de neyi savunuyorsa Diyarbakır'da da onu savunduğunu ifade eden Hatunoğlu, "TKP kimlik siyasetini reddeden bir parti. Ayrıştırmıyor, birleştiriyor. Ayrı durduklarımız, karşımıza aldıklarımız küçük bir azınlıktır. O azınlık Cumhuriyet düşmanı yobazlardır, tarikatlardır. O azınlık NATO'cu, Amerikancı işbirlikçilerdir. O azınlık, bizi sömüren yerli ve yabancı tekellerdir. Onlar azınlık biz çoğunluk olduğumuz için bizi etnik ve mezhep ayrımlarımız üzerinden bölmek isterler. Bu tuzağa artık düşmeyeceğiz. Bağımsız, egemen, laik, çağdaş, sanayileşmiş, sosyalist bir Türkiye kuracak, Cumhuriyeti kardeşlik temelinde yeniden kuracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Hatunoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Peki Kürtlerin Kürt olmaktan kaynaklı sorunları nasıl çözülecek? Çözülecek. Emperyalist planlar bozularak, aşiretlerin ve tarikatların egemenliği kırılarak çözülecek. Bizi ucuz işgücü olarak gören para babalarının saltanatı sonlandırılarak çözülecek. Yoksulları birbirine kırdıran ırkçılığı ortadan kaldırarak çözülecek. Bu ülkenin yurttaşlarının kardeşliği ile çözülecek.

Özerklik, yerelleşme gibi kavramlar yıllardır insanlarımızın kulağına emperyalist merkezler ve liberaller tarafından üfleniyor. Yugoslavya'da, eski Sovyetler Birliği'nde, Orta Doğu'da, şimdi Suriye'de bu kanlı tezgâhın sonuçlarını yaşıyoruz. Oysa Türkiye, her tür eşitsizlik ve ayrımcılığın hem yasaklandığı hem de fiilen ortadan kaldırıldığı bir toplumsal düzende uygulanacak merkezi planlama ile cehaleti, yoksulluğu yener, gerçekten özgür bir ülke olur. Milliyetçiliğin, mezhep ayrımlarının, yanlış taraflaşmaların parçası olmaya son."

TKP'nin Türkiye'nin tutkalı olduğunu vurgulayan Hatunoğlu, 14 Mayıs seçimlerinde partilerine oy istedi.

Kaynak: AA

Türkiye Komünist Partisi 2023 seçimleri 14 Mayıs seçimleri