Türkiye Instagram'a 3 şart koştu

Haber Merkezi
Instagram Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Abdulkadir Uraloğlu

BTK katalog suçlara aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 2 Ağustos’ta erişim engeli getirdiği Instagram'ın Türk yetkilileri ile bir kez daha görüştü. Online gerçekleşen toplantı uzun saatler sürdü. Görüşmede BTK ve Bakanlık Instagram'a 3 şart koştu.

Tüketici haklarına dikkat edilmesi, ifade özgürlüğü, terör örgütü PKK konusundaki Türkiye'nin hassasiyeti... BTK, Instagram ile yaptığı görüşmede 3 şart ile masaya oturdu. Türkiye'nin talepleri, ilk ağızdan muhataplarına iletildi. İçeriklerin kaldırılmasında Instagram'ın daha hızlı hareket etmesi gerektiği vurgulandı. Instagram'dan Türkiye'deki kanunlara uyması istendi.

Instagram, Türkiye'nin PKK şartını kabul etti. Suikaste uğrayan Hamas lideri İsmail Haniye konusunda herhangi bir söz vermedi. Türkiye'nin kararlı tutumu sonrası, toplantı sırasında BTK yetkililerinden süre istedi. video konferans yoluyla öğle saatlerinde başlayan görüşme saat 19:00'a kadar sürdü.

Konu kabine toplantısında da gündemdeydi. Toplantı sonrası görüşmeyi değerlendiren Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, "Tam istediğimiz sonucu almış değiliz takip ediyoruz aktif olarak görüşüyoruz. Ancak toplantıda bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz" dedi.

Konu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un da gündemindeydi. Tunç, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti. herkes kurallara uyacak. Türkiye'de yayın yapan sosyal medya kuruluşları da ülkemizin kanunlarına uyacak. Hiç kimsenin ayrıcalığı yok. Sosyal medya şirketi de eğer BTK'nın kapatmaya gerekçe gösterdiği yayınları erişimden çıkarırsa zaten sorun ortadan kalkar" diye konuştu.

Türkiye, Instagram'ın beklentilerine karşılık vermesini bekliyor. Instagram'ın adım atması durumunda yeniden kullanıma açılacak.