Türkiye'den peş peşe Tunus tepkileri

AK Parti
Türkiye'den peş peşe Tunus tepkileri

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Tunus'taki siyasi krizle ilgili açıklamalarda bulundu. 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak paylaştığı mesajında, "Tunus'ta yaşananlar endişe vericidir; seçilmiş parlamentoyu ve milletvekillerini görev yapmaktan men eden kararlar anayasal düzene karşı darbedir. Askeri/bürokratik darbe her yerde gayrımeşrudur; Tunus'ta da gayrımeşrudur. Tunus halkı anayasal düzene ve hukuka sahip çıkacaktır" dedi.

İBRAHİM KALIN: DEMOKRATİK İRADENİN YOK SAYILMASINI REDDEDİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Dost ve kardeş Tunus’ta demokratik sürecin askıya alınmasını ve halkın demokratik iradesinin yok sayılmasını reddediyoruz. Anayasal meşruiyeti ve halk desteği olmayan girişimleri kınıyoruz. Tunus demokrasisinin bu süreçten güçlenerek çıkacağına inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

FAHRETTİN ALTUN: DEMOKRASİ GECİKMEDEN RESTORE EDİLMELİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Tunus'taki son gelişmelerden endişeliyiz. Her zaman demokrasinin yanındayız. Tunus'ta demokrasinin gecikmeden restore edilmesi gerektiğini savunuyoruz" dedi. 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, "Dost ve kardeş ülke Tunus’ta seçilmiş parlamentonun askıya alınması ve hükümetin görevden el çektirilmesi, siyasi meşruiyete yönelik bir darbedir. Tunus Cumhurbaşkanının meşru olmayan bu girişiminin anayasal zemini bulunmamaktadır. Cumhurbaşkanımız her zaman kardeş Tunus halkının tümünün iyiliğini gözeten bir yaklaşımla Tunus’un demokratik kazanımlarına destek verdi. Cumhurbaşkanımız güçlü bir şekilde Tunus halkının demokratik mücadelesinden yana oldu. Tunus demokrasisini desteklemeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Global TV

Tunus TBMM Başkanı Mustafa Şentop Ömer Çelik Ak Parti