Türkiye'den İsrail'in Gazze'yi karadan vurmasına tepki yağdı

Türkiye'den İsrail'in Gazze'yi karadan vurmasına tepki yağdı

Türkiye, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlatmasına çok sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ve AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş tepki gösterenler arasında...

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlatmasına Türkiye'den art arda tepkiler geldi.

İLK TEPKİ ALTUN'DAN

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlatmasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"İsrail, katliamlarına ve terör eylemlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor. İşgalci İsrail, yıllardır hukuksuz bir şekilde her türlü insan hakkını ayaklar altına alarak abluka altında tuttuğu Gazze'ye şimdi de kara operasyonu başlatıyor.

Filistin için uluslararası her platformda mücadele etmeye devam edeceğiz. İsrail'in bu hukuk tanımaz tavrının son bulması için ne gerekiyorsa yapacağız. Mücadelemiz, Filistin tam anlamıyla özgürlüğüne kavuşana dek sürecektir. Bu hukuksuzluk ve işgal derhal son bulmalıdır."

İBRAHİM KALIN DA TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, yeni katliamların habercisidir. İsrail’in hukuk dışı ve işgalci tavrına karşı tüm dünyayı acilen sorumluluk almaya davet ediyoruz. Türkiye Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir." diye konuştu.

KURTULMUŞ: İSRAİL'İN ZULMÜ YERYÜZÜNÜN VİCDANINI KANATIYOR 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, siyonist terör devleti İsrail'in zulmünün yeryüzünün vicdanını kanattığını belirtti.

Kurtulmuş, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Siyonist terör devleti İsrail'in zulmü yeryüzünün vicdanını kanatıyor. Hepimizin kalbi Filistin'le, Gazze'yle çarpıyor. Hepimiz Kudüslüyüz, hepimiz Mescid-i Aksa'nın evlatlarıyız. Zafer inananlarındır, zafer Filistinlilerindir." ifadelerini kullandı.

SP LİDERİ KARAMOLLAOĞLU ÇAĞRI YAPTI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu İsrail'e tepki gösterip çağrı yaptı. Karamollaoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'ye ve İslam ülkelerine bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum; İsrail'in bu küstah tavrına karşı kınama değil icraat gerekmekte, bir an önce bu saldırılara en sert şekilde; siyasi, askeri, ticari ve diplomatik tepki verilmelidir. İşgalci İsrail'in insanlık dışı bu tutumunu ve başlatmış olduğu harekatı telin ediyorum. Gazze halkının ve direnişin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Günlerdir Müslümanların mukaddesi olan Mescid-i Aksa'ya saldıran, Gazze'de sivilleri bombalayan, Filistinlileri linç ederek evlerini yağmalayan terör devleti İsrail Gazze'ye kara operasyonu başlatmış bulunuyor."

Kaynak: AA

gazze İsrail