Türkiye'den Avusturya Başbakanı Kurz'a "İsrail bayrağı" tepkisi

Türkiye'den Avusturya Başbakanı Kurz'a "İsrail bayrağı" tepkisi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avusturya Başbakanı Kurz'un başbakanlık binasına İsrail bayrağı çektirmesine tepki gösterdi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz'un destek için İsrail bayrağını başbakanlık binasına çektirmesine, AK Parti ve Beştepe'den tepki geldi. 

OKTAY: KARA BİR LEKE

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Avusturya Başbakanı sergilediği tavırla İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamın altına imzasını attı. Filistin'de çocukların katliamına ortak olan, vicdan yoksunu bu zatın Avrupa'da artan İslam düşmanlığı ve faşizme de cesaret veren tutumu insanlık tarihine düşülen kara bir lekedir." ifadelerini kullandı.

KALIN: İNSANLIĞI SUSTUĞU NOKTA

Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Avusturya Başbakanı destek için başbakanlık binasına İsrail bayrağı çektirmiş. Aklın, vicdanın, insanlığın sustuğu nokta. Siz böyle davrandıkça İsrail daha pervasızca saldıracak. Umarım Avusturya ve Avrupa'nın akıl ve vicdan sahibi insanları bu tarz-ı siyasete tepki gösterir.''

ÖMER ÇELİK: MAZLUMDAN YANA OLMASINI BEKLEMEK HAYAL

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Avusturya Başbakanı destek için İsrail bayrağını Başbakanlık binasına çektirmiş. Avrupa'da İslam düşmanlığı, Türk düşmanlığı ve Erdoğan düşmanlığının sembolü olan bu şahıstır. Mazlumdan yana olmasını beklemek hayaldir. Zalimden yana olması ise siyasi pusulasıdır" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

İsrail