Türkiye'de 'koronavirüs' etkisi! Meydanlar boş kaldı

Türkiye'de 'koronavirüs' etkisi! Meydanlar boş kaldı

Koronavirüs vakalarının tespit edilmesi ardından, yurdun bir çok şehrinde meydanlardaki yoğunluğun yarı yarıya düştüğü görüldü.

ANKARA

Çin'de ortaya çıkan ve Türkiye'ye de sıçrayan koronavirüs vakaları sonrası, uzmanlar virüsün yayılmaması için kalabalık ortamlardan kaçınılması uyarısında bulundu. Bu uyarılar sonrası vatandaşlar Başkent'te özellikle toplu taşıma araçları başta olmak üzere, kalabalık ortamlardan uzak kalmaya başladı. Başkentin en kalabalık meydanlarından olan Kızılay ve Ulus'ta, insan sayısında azalma olduğu görüldü. Her iki meydanda, geçmiş aylara göre insan sayısı gözle görülür oranda düştü. Ayrıca, kentin en işlek caddelerinde trafikteki araç sayısının azaldığı görüldü. Kızılay'da yaklaşık 20 yıldır esnaflık yapan Erdal Gümüş, son günlerde sokaklarda, meydanlarda kalabalıkların büyük oranda azaldığını söyledi.

Türkiye'de 'koronavirüs' etkisi! Meydanlar boş kaldı - Resim : 1

İZMİT

İzmit’te koronavirüs tedbirlerinin ardından eski günlere oranla cadde ve meydanlardaki insan yoğunluğu azaldı. Kafelerin bulunduğu alanlar gençlerle dolarken, kafelerin önlemler doğrultusunda kapanmasıyla eski valiliğin bulunduğu meydan boşaldı. Caddelerde de gözle görülür bir düşüş yaşandı. Bazı vatandaşlar ise dışarı çıktıklarında maske takarak önlem aldı.

İZMİR

​Dünyaya yayılan ve 8 binin üzerinde kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgınının Türkiye'de görülmesinin ardından alınan tedbirler kapsamında sosyal hayatın kısıtlanması üzerine İzmir'de sokaklar ve meydanlar boşaldı. 7 gün 24 saat yoğunluğun hiç azalmadığı Konak ve Gündoğdu meydanları, tenha görünümleriyle dikkat çekti. Meydanlarda olan vatandaşların ise tedbirlere uyarak eldiven ve maske ile dışarı çıktığı ve yoğunlukla dezenfektan ile kolonya kullandıkları görüldü. Dışarıda olan kişilerin çoğu ise çalışmak için evden çıktıklarını söyledi.

Türkiye'de 'koronavirüs' etkisi! Meydanlar boş kaldı - Resim : 2

EDİRNE

Türkiye'de, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle koronavirüs önlemleri kapsamında vatandaşların vakit geçirdiği sosyal işletmeler geçici süreyle kapatıldı. Edirne'de, birçok işletme sahibi iş yerini açmazken, kent meydanı Atatürk Anıtı çevresi, trafiğe kapalı en önemli alışveriş caddesi Saraçlar ile Meriç Nehri kıyısındaki sosyal alanlar da sessizliğe büründü.

Türkiye'de 'koronavirüs' etkisi! Meydanlar boş kaldı - Resim : 3

ANTALYA

Kentte normal günlerde kalabalık olan Cumhuriyet Meydanı, Tophane Bahçesi, Saat Kulesi ve Üç Kapılar gibi tarihi ve gözde mekanlar, koronavirüs tehdidi nedeniyle boş kaldı. Kaleiçi Yat Limanı'ndaki deniz feneri etrafında ise az sayıda kişinin yürüdüğü görüldü. Yaz- kış denize girilen ve turistlerin uğrak yerlerinden Konyaaltı Sahili'nde de az sayıda kişi, güneşli havada vakit geçirdi. Eğlence merkezleri, kafe gibi işletmelerin kapatılması kararından sonra tüm mekanların kapılarına kilit vuruldu. Bazı kafelerin etrafına kırmızı şeritler çekilerek, içeri geçişlere izin verilmedi.

Türkiye'de 'koronavirüs' etkisi! Meydanlar boş kaldı - Resim : 4


Ankara virüs koronavirüs kızılay Ulus