Türk-Rus heyetlerinin Ankara'daki İdlib görüşmeleri sona erdi

Türk-Rus heyetlerinin Ankara'daki İdlib görüşmeleri sona erdi

Türk ve Rus heyetlerin Ankara'daki İdlib müzakereleri sona erdi, görüşme 3,5 saat sürdü. Görüşmelerin ardından Rus heyet bakanlıktan ayrıldı.

Türk ve Rus heyetlerinin görüşmesinin ardından Dışişleri'nden yapılan açıklamada Soçi anlaşmasının önemi vurgulandığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,

"Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığında Dışişleri Bakanlığı, MSB, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli İstihbarat Başkanlığı ile RF Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi S. Verşinin, RF Devlet Başkanı’nın Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi A. Lavrentiev, RF askeri ve istihbarat makamları temsilcilerinden oluşan heyetler arasında görüşmeler yapıldı. 

Türk-Rus heyetlerinin Ankara'daki İdlib görüşmeleri sona erdi - Resim : 1

Heyetler arası görüşmelerde İdlip’teki durum tüm boyutlarıyla ele alındı. Tarafımızdan bir an evvel ateşkes sağlanması gerektiği belirtildi. Bu amaçla sahada atılması gereken adımlar üzerinde duruldu. Soçi Anlaşması’nın tam olarak uygulanmasına atfedilen önem tarafımızca kayda geçirildi. İnsani durumun felaket halini almasının ve olası bir kitlesel göçün engellenmesi lazım geldiği vurgulandı" ifadelerine yer verildi.


son dakika son dakika haber Türk-Rus heyetlerinin Ankara'daki İdlib görüşmeleri sona erdi