Türk öğrencilerden robotik kodlama başarısı: Gümüş madalya kazandılar

Gündem haberleri

Türk öğrenciler Çin'de düzenlenen 2024 milli robot olimpiyatları yarışmasında büyük bir başarıya imza attı. 10 yaşındaki Kemal Üstünoğlu ve 9 yaşındaki Alpemre Kanyılmaz, öğretmenleriyle birlikte tasarladıkları robotlarla "robot futbol" yarışmasında ikinci oldular ve gümüş madalya almaya hak kazandılar.

Türk öğrenciler, 2024 Çin Milli Robot Olimpiyatları yarışmasına damga vurdu. Ankara'dan katılan “robotum bilişim teknolojileri” takımı uluslararası yarışmadan madalya ile döndü.

2024 Çin Milli Robot Olimpiyatları Yarışması, bu yıl uluslararası bir boyut kazandı. 20-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmaya, ilk kez uluslararası bir kategori olarak "robot futbol" yarışması da eklendi.

Türkiye’yi temsil eden 10 yaşındaki Kemal Üstünoğlu ve 9 yaşındaki Alpemre Kanyılmaz, robotum bilişim teknolojileri takımı ile bu önemli yarışmada üstün performans gösterdi. Yarışmadan madalya ile ayrılan Kemal ve Alpemre, yıllardır gönül verdikleri robotik kodlamada uluslararası başarı sağlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Öğrencilerin hedefi, Singapur'da düzenlenecek uluslararası robot yarışmasından derece ile ayrılıp ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak.