Tunceli'de bakımevinde koronavirüsten 12 ölüm! Bakanlık soruşturma başlattı

Tunceli
Tunceli'de bakımevinde koronavirüsten 12 ölüm! Bakanlık soruşturma başlattı

Tunceli'de yaşlı ve engellilerin kaldığı özel bakımevinde, koronavirüse yakalanan 12 kişi hayatını kaybetti. Valilik, soruşturma başlattı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da müfettiş görevlendirdi.

Tunceli'de kasım ayında bakımevinde kalan kişilerin rahatsızlanması üzerine koronavirüs testi yapıldı. Birçok kişide virüs olduğu tespit edildi. Bakımevinde kalanlar, hızla tedaviye alındı. Durumu ağırlaşan 12 kişi hayatını kaybetti. Diğer hastalar, tedavilerinin ardından tekrar bakımevine yerleştirildi.

NTV'de yer alan habere göre olayın ardından, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2 müfettiş görevlendirdi. Müfettişler 60 kişi kapasiteli bakımeviyle ilgili rapor hazırladı, soruşturma sürüyor.

Tunceli Valiliği konu ile ilgili 5 Şubat'ta yazılı bir açıklama yapmıştı. Açıklamada şöyle denildi: 

"Özel bir bakım merkezi çalışanlarından birinin PCR testinin pozitif çıkması nedeniyle sözkonusu bakım merkezinde 20 Kasım 2020 tarihinde ve sonrasında genel koronavirüs taramaları yapılmıştır.

Taramalar sonucunda engelli vatandaşlarımızdan ve bakım merkezi personellerinden pozitif vakaların çıkması üzerine, PCR testi pozitif çıkan vatandaşlarımız ve bakım merkezi personellerimizin Tunceli Devlet Hastanesi’nde tedavileri tamamlanmış, tedavileri tamamlanan vatandaşlarımız Valiliğimizce tahsis edilen izolasyon yurduna yerleştirilerek gerekli sağlık ve ekipman desteği sağlanmıştır.

Bu süreçte maalesef vefat eden vatandaşlarımız da olmuştur. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, iyileşen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Valilik açıklamasının sonunda, konu ile ilgili olarak vakit geçirilmeksizin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan müfettiş talep edilidiği belirtilerek, “Talep doğrultusunda bakanlığımızca iki bakanlık müfettişi ivedi olarak görevlendirilmiştir. Konuya ilişkin olarak çok yönlü araştırma ve soruşturma devam etmektedir” denildi.

Tunceli Tunceli haberleri koronavirüs bakım evi Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı